Archief - Algemeen

Algemeen
Gwen Beems al 25 jaar een vertrouwd gezicht achter de kassa bij Albert Heijn

WIERDEN – “Ja dit komt echt wel binnen”, vertelde Albert Heijn-caissière Gwen Beems enigszins overdonderd. Op donderdag 15 maart vierde ze haar 25-jarig werkjubileum bij supermarkt Albert Heijn in Wierden. Ze kreeg die dag de ene na de andere felicitatie. “Ik had gevraagd of ze m'n kassa wilde versieren met vlaggetjes, maar was écht verbaasd toen ik mezelf ook op de voorpagina van de Wiezer zag staan.” Dat was de geheime grap van filiaaleigenaar Tijmon Vosselman die Gwen even op een voetstuk wilde plaatsen.

Op 15 maart 1993 kwam Gwen als 'groentje' in dienst bij Albert Heijn, toen nog onder de hoede van de familie Brunsman aan de Akeleistraat. “Het was een moeilijke periode voor me. M'n moeder had kanker en daardoor was het lastig voor me om m'n studie af te ronden. Ik ben gaan werken, heb later wel cursussen succesvol afgerond.”
Ondanks de wat lastige start heeft ze het nog steeds ontzettend naar haar zin. “Klanten delen lief en leed met je en daar kan ik van genieten. De meesten ken ik van gezicht, maar ook bij naam, zelfs hun kinderen.”

Gwen is de rust zelve, zo zegt ze zelf en beamen haar collega's. “Ik denk dat de klant het daarom ook prettig vindt, met name de oudere, om bij mij de spullen op de band te plaatsen. Ik neem tijd voor ze. In de loop der jaren is Gwen qua uiterlijk wel wat veranderd. “Toen ik hier kwam had ik een kort stekeltjeskapsel en werd wel eens aangesproken als 'meneer'”, vertelt ze wat timide lachend.
Voor haar collega's had ze een grote doos met gebakjes mee gebracht. Als cadeau van de zaak mag ze binnenkort uit eten.