Archief - Algemeen

Algemeen
Gemeenteraadsverkiezingen; maak gebruik van Stem Taxi en kom naar verkiezingsavond

WIERDEN – Ook in de gemeente Wierden zijn op woensdag 21 maart de gemeenteraadsverkiezingen. De 18.890 kiesgerechtigden kunnen bij vijftien stembureaus in de gemeente hun stem uitbrengen op één van de 95 kandidaten van vijf politieke partijen: CDA, NEW, PPW, ChristenUnie en VVD.

Mensen kunnen zelf stemmen, iemand machtigen of gebruik maken van de Stem Taxi. De uitslag van de verkiezingen wordt op 21 maart vanaf 21.00 uur bekend gemaakt tijdens de verkiezingsavond in het gemeentehuis. Daarnaast is de lokale omroep RegioFM die avond aanwezig en is de uitslag ook live te volgen op televisie via het kabelkrantkanaal van de omroep.
Burgemeester Henk Robben: “Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen hun stem uitbrengen. Ik constateer dat in onze gemeente heel veel mensen dat ook doen: bij ons is de opkomst altijd hoger dan gemiddeld in Nederland. Voor mensen die niet zelf kunnen stemmen, bestaat de mogelijkheid om iemand anders te machtigen. Dit jaar bieden we kiezers die zelf niet naar een stembureau kunnen gaan, iets extra’s aan: de Stem Taxi.”
De Stem Taxi is bedoeld voor mensen die wel willen stemmen, maar iemand niet kunnen of willen machtigen. Om ze de mogelijkheid te geven om toch (zelf) te stemmen biedt de gemeente de Stem Taxi aan. Aanmelden voor een plek in de Stem Taxi kan via www.wierden.nl/verkiezingen of door telefonisch contact op te nemen met het secretariaat 0546 – 580 880.
Kiezers kunnen tussen 7.30 uur en 21.00 uur terecht bij een stembureau naar keuze. Zodra de stembureaus gesloten zijn, worden de stemmen geteld. In de Burgerzaal van het gemeentehuis in Wierden (ingang aan de vijverkant) is vanaf 21.00 uur de traditionele verkiezingsavond. De burgemeester maakt hier de uitslagen van de verkiezingen bekend. Vertegenwoordigers van alle politieke partijen uit de gemeente zijn aanwezig bij de bijeenkomst, maar ook geïnteresseerde inwoners zijn van harte welkom om bij hierbij te zijn.