Archief - Algemeen

Algemeen
Leerlingen basisscholen in Enter krijgen les over omgaan met geld

ENTER – Basisschoolkinderen van de Roerganger, Talenter en de Wegwijzer in Enter hebben vorige week gastlessen gekregen van medewerkers van Rabobank Rijssen-Enter tijdens de ‘Week van het geld’. In de gastles stond het spel ‘Cash Quiz’ centraal.

Verschillende onderwerpen kwamen voorbij die te maken hebben met geld. Het doel van het spel is om de kinderen financieel bewust te maken en betrokken te houden bij de gastles. Met het spel ‘Cash Quiz’ is er competitie tussen de verschillende groepen kinderen, wat er voor zorgt dat de kinderen allen even betrokken zijn.
Om financiële zelfredzaamheid te stimuleren, is het belangrijk dat kinderen al van jongs af aan verstandig met geld leren omgaan. Met het financieel bewust maken van kinderen, helpen de Nederlandse banken de leerlingen en basisscholen een handje met ‘Bank voor de Klas’. Dit programma is een waardevolle aanvulling op het bestaande lespakket in het basisonderwijs. ‘Bank voor de Klas’ is een gastlesprogramma dat is ontwikkeld door samenwerkende financiële instellingen in Nederland en is een van de onderdelen van de Week van het Geld.