Archief - Algemeen

Algemeen
Gerrit Baan gekroond tot Schutterskoning tijdens Midzomerfeest Notter-Zuna 2018

Gerrit Baan en Sanne ter Haar.

NOTTER/ZUNA – Gerrit Baan mag zich een jaar lang Schutterskoning van Notter en Zuna noemen. Tijden het Midzomerfeest Notter-Zuna, op zaterdag 23 juni, schoot hij de houten romp van de vogel naar beneden.
Het vogelschieten werd dit jaar voor het eerst tijdens het Midzomerfeest Notter-Zuna op de Evenementenweide aan de Van Kregtenweg gehouden. Het schuttersevenement, georganiseerd door het bestuur van de Stichting Evenementenweide Notter-Zuna, bleek succesvol. Maar liefst veertig volwassen schutters en dertien jeugdige schuttertjes stonden in de rij. Zij gingen de strijd aan om de titel Koning, Koningin, Prins of Prinses van Notter en Zuna. De winnaars van 2017, Dalvoorde en Sanne ter Haar, mochten de wedstrijd openen met hun openingsschot.
Zoals in de lijn der verwachting vielen eerst de vleugels, de staart en de houten kop van de vogel naar beneden. Daarna werd het spannend... Wie zou de romp van de vogel naar beneden schieten? Na enkele beurtrondes schoot bij de jeugdigen wederom Sanne ter Haar uit Zuna de romp van de vogel naar beneden. Dit was de derde achtereenvolgende keer dat Sanne deze prestatie levert.
Bij de volwassen wist Gerrit Baan uit Notter de houten romp naar beneden te schieten en werd gehuldigd met zijn titel: Schutterskoning van Notter en Zuna. Zowel de Schutterskoning als de Schuttersprinses werden gehuldigd. Na de huldiging werden beide in een vlotte ere-ronde in een versierde aanhanger achter een quad rondgereden over de Evenementenweide Notter-Zuna.