Archief - Algemeen

Algemeen
Examens EHBO voor leerlingen van groep acht basisschool De Widerode

WIERDEN – De spanning was tijdens het EHBO- examen af te lezen van de gezichten van de kinderen van groep acht van basisschool De Widerode in Wierden.

De afgelopen periode hebben de leerlingen al nodige praktijklessen gevolgd op het gebied van eerste hulp. Onder leiding van Miranda Schasfoort en met hulp van (groot)ouders en leerkracht Peter Bolink zijn de kinderen geschoold met als doel het behalen van het jeugd EHBO-diploma A. Op dinsdag 26 juni werden de leerlingen aan de tand gevoeld door vrijwilligers van de EHBO afdeling Wierden. Onder meer de rautekgreep, stabiele zijligging, het aanleggen van een mitella en een wondverband moesten in de praktijk worden uitgevoerd.

Algemeen Pastoor Aan de Stegge (VII) Boeiend zijn de verhalen over de mensen uit Enter. Deze serie gaat over het verzetswerk van pastoor Jan aan de Stegge. Hij woonde en werkte in Toulouse in Frankrijk. Lees meer »
Algemeen Moppies voor hospice De Reggestroom steun voor kinderen in moeilijke tijden Lees meer »
Algemeen Wiezer, van binn’n en van buut’n De Wierdense coach en therapeut Herman Veltmaat vertelt eens per maand in 'Wiezer, van binn’n en van buut’n' over hoe mensen weer op eigen kracht verder kunnen gaan. Lees meer »