Archief - Algemeen

Algemeen
Actie Enterse bedrijven: maak dak blokhut Jong Nederland asbestvrij

ENTER – Op initiatief van een aantal Enterse bedrijven is een actie op touw gezet om Jong Nederland in Enter aan een nieuw, asbestvrij dak te helpen. De overheid is voornemens om alle daken die met de buitenlucht in aanraking komen in 2024 asbestvrij te hebben. Ook het dak van het onderkomen van Jong Nederland Enter bevat asbest en zal dus gesaneerd en vervangen moeten worden.

Om te laten zien dat Enter het werk van de vrijwilligers van Jong Nederland Enter waardeert, hebben een aantal bedrijven (IPEX , Houtonlinekopen.nl, Stamsnijder-Homan BV, Nijhof & Poppinghaus adviseurs, Milieu Control NL en Cembrit) een actie voor en door de Enterse bevolking opgezet. Deze bedrijven zorgen ook voor het monteren van het nieuwe dak. De deelnemende bedrijven dragen ieder op hun vakgebied bij om de sanering en hermontage zo voordelig mogelijk te maken voor Jong Nederland Enter.

De gemeente Wierden houdt een inzamelingsactie voor asbesthoudend materiaal; dat geldt voor iedereen die nog asbestdakbedekking heeft. Het is mogelijk het asbest op een aantal dagen gratis in te leveren in Enter of in Wierden. Kijk op www.wierden.nl/asbestdaken.