Archief - Algemeen

Algemeen
Studio Peetlein in Enter: creatief broeinest voor kunstliefhebbers

ENTER – Studio Peetlein opent in het weekend van 8 en 9 september haar deuren van de studio aan de Stokreefsweg in Enter. Dat ligt nog even in het verschiet, maar opgave voor de lessen kan nu al. Daarmee komt een grote wens van Petra de Wilde uit: ze kan haar passie voor keramiek en het werken hiermee zo verder uitbouwen.

Heb jij altijd al je eigen figuratieve beeld, schaal, tuinbeeld, servies of vaas willen maken. Dan kun je vanaf 11 september op een vaste avond of ochtend in de week met klei komen werken tijdens doorlopende lessen van september tot juni. Iedereen werkt aan zijn eigen werk naar keuze. Je leert verschillende klei-, kleur- en decoratietechnieken onder professionele begeleiding. Het werk wordt gemaakt van witte chamotte klei. Je kunt deze opbouwen uit ringen, platen of in drukmallen verwerken. De studio ligt in het mooie Twentse landschap; bij mooi weer kan gebruik gemaakt worden van de mooie tuin met beelden of de boomgaard. De studio zelf is professioneel en ruim en voorzien van een porseleinoven.

De lessen zijn voor beginners en gevorderden. Beeldmateriaal voor inspiratie is aanwezig. De groepen bestaan uit maximaal acht cursisten. Er wordt gewerkt in blokken van tien lessen inclusief materiaal voor 150 euro en dat is exclusief het bakken. De lessen worden gegeven op de dinsdagmorgen (9.00 uur tot 11.30 uur), dinsdagavond (19.30 uur tot 22.00 uur) of vrijdagmorgen (9.00 uur tot 11.30 uur). Opgave kan nu al via www.peetlein.nl.