Archief - Algemeen

Algemeen
Schrijfster Ria Lazoe brengt vervolg op 'Het Pistool': 'Er mag zo veel niet'

WIERDEN – De Wierdense schrijfster Ria Gierveld-Lazoe presenteerde een jaar geleden haar succesvolle jeugdboek 'Het Pistool'. Op zaterdagmiddag 15 september om half drie wordt bij de Historische Kring Wederden te Wierden het vervolg officieel gelanceerd: 'Er mag zo veel niet'.

Het is najaar 1945. De oorlog is voorbij, maar de onrust in Jans leven nog niet. Heeft iemand het pistool dat hij van een Canadees gepikt had, gebruikt voor de moord op een verraderlijke politieman? Hij weet bijna zeker dat... Nee, hij wil honderd procent zekerheid! Wat kan zijn oma hem vertellen? Of de oude Douwe, bij wie Jan knecht wordt? Hij leert zelfs stropen. Optimistisch denkt hij dat hij zijn invalide vader wel van zijn somberheid kan afhelpen. Gelukkig is er ook de vrolijke Ziska die alles de moeite waard maakt. En wat er met Loes aan de hand is...? Als het om NSB’ers gaat, is ze een kampioen in zwijgen, maar er hangt een donkere dreiging boven haar hoofd. Loes weet te veel...

De Wierdense Ria Gierveld-Lazoe begon na haar afscheid van het onderwijs aan haar eerste kinderboek. In najaar 2007 verscheen haar jeugdboekendebuut 'Vlammend Rood' in het kinder- en jeugdboekenfonds van Uitgeverij Holland. Al snel volgde in voorjaar 2008 het tienerboek 'Zeg dan nee'. Dat boek maakt deel uit van de boekenserie 'Life jeugdboeken' van Uitgeverij Holland. Voor dit boek vroeg zij de medewerking van officier van justitie Carlo Dronkers. In 2009 kwam 'Het Ragini Team' uit, gevolgd door 'Oproep gemist' (2012), 'Gevangen vogel' (2013), 'Eigen schuld' (2015) en 'Het Pistool' (2017).

De presentatie van 'Er mag zo veel niet' is bij de Historische Kring Wederden in de Van Buuren Stee aan de Appelhofdwarsstraat te Wierden. Net als vorig jaar krijgt burgemeester Henk Robben het eerste exemplaar. Boek en kantoorvakhandel Reterink is aanwezig met een verkoopstand, Ria Gierveld-Lazoe kan ter plekke het boek signeren.