Archief - Algemeen

Algemeen
Restaurant de IJzeren Pot levert bijdrage aan Wereldvoedseldag

WIERDEN – Helaas moeten we constateren dat niet iedereen even bewust omgaat met de beschikbare voedselvoorraden. Daarom heeft Wereldwinkel Wierden het initiatief van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN omarmd om tenminste één keer per jaar extra aandacht te schenken aan een goede verdeling van voedsel in de wereld. Onder het motto 'Lokaal fairrukkelijk en Werelds smullen' worden van 16 oktober tot en met 16 november meerdere acties gehouden.

Restaurant en brasserie de IJzeren Pot aan de Rijssensestraat 1 staat achter het initiatief van de fairtrade cadeauwinkel om Wereldvoedseldag op de kaart te zetten. Eigenaren Elly en Eef Nieuwlaar onderstrepen dat zij verantwoord willen omgaan met de hoeveelheden voedsel die ze inkopen. Daartoe werken ze met hun toeleveranciers samen aan een duurzame strategie. Door een bewuste bedrijfsvoering dringen ze voedselverspilling terug. Ze zoeken naar een perfecte balans tussen people, planet en profit.
Van 16 oktober tot en met 16 november zorgt Eef er voor dat er een werelds driegangenmenu op de kaart te vinden is. Het 'Fair Trade Menu' omvat een velouté (soep) van knolselderij (dit is vegetarisch) en wordt geserveerd met brood croutons. Als hoofdgerecht staat een smakelijk curry met kipgerecht klaar, waarbij veel groenten worden geserveerd (ook dit kan eventueel vegetarisch). De kip wordt geserveerd met heerlijk geurende rijst. Het diner wordt afgerond met banaan uit de oven, voorzien van honing en een bol ijs met chocolade.
Het speciale Fair Trade menu is voor 25 euro verkrijgbaar en daarvan wordt vijf euro aan Stichting Bowie gedoneerd. Kom dus genieten en steun daarbij het lokale goede doel. Stichting Bowie richt zich op het begeleiden van mensen, die moeite hebben hun financiën op orde te brengen en te houden en het bezorgen van pakketten met gevarieerde en gezonde voeding bij mensen die hiertoe onvoldoende middelen hebben.
Zoals eerder gemeld is er op Wereldvoedseldag een speciaal lokaal 'fairrukkelijk en wereldssmullen' event in Zalencentrum Het Anker. Kaarten daarvoor zijn helaas niet meer verkrijgbaar. In de periode van 16 oktober tot en met 16 november worden door Bakkerij Meinders en Crumz speciale broodjes verkocht, waarvan ook een deel van de opbrengst naar genoemde stichting gaat. Ook restaurant de Oale Marckt biedt een speciaal menu aan.