Archief - Algemeen

Algemeen
Zonnebloem afdeling Wierden viert haar zestigjarig jubileum

WIERDEN – Zonnebloem afdeling Wierden heeft zaterdag 6 oktober het zestigjarig bestaan gevierd in het Ontmoetingscentrum te Wierden. Onder het genot van een hapje en drankje en een lunch werd het feest gevierd en later die middag was er bovendien een receptie voor oud-vrijwilligers en andere genodigden.

Angelique Oude Luttikhuis, voorzitster heette allen van harte welkom en ze memoreerde het ontstaan van de Zonnebloem. Na de oorlog presenteerde Alex van Wayenburg voor de KRO een programma voor zieken en thuiszittenden. Dat was een groot succes dat een vervolg kreeg is het persoonlijk bezoekwerk. In 1949 werd de landelijke Zonnebloem opgericht en in Wierden werd daar ook navolging aan gegeven. Een groepje dames is hiermee begonnen en dat heeft geresulteerd dat op 27 mei 1958 de Zonnebloem afdeling Wierden is opgericht. Het was toen nog een Rooms Katholieke vereniging. “We hadden toentertijd ook veel contact met de katholieke kerk en daarom ook een hartelijk welkom aan emeritus-pastoor Oude Vrielink die hier vanmiddag aanwezig is”, aldus Oude Luttikhuis.
“Tijden zijn echter veranderd en ook de Zonnebloem is hierin meegegaan. Het is inmiddels een nationale vereniging, die toegankelijk is voor iedereen. Er is in de loop van de jaren veel werk verzet, bezoekwerk, activiteiten, bustochten, vakanties en ga maar door. En steeds met de inzet van veel vrijwilligers.” Een van de vrijwilligers werd deze feestmiddag even in het zonnetje gezet. Ria te Wierik is al 38 jaar actief voor de Wierdense afdeling; als bestuurslid bezoekwerk een flink aantal jaren, maar nu ook nog met alle andere hand- en spandiensten. Ria was zeer verrast en kreeg een mooi sieraad aangeboden.
Ook wethouder Eric Braamhaar nam kort het woord. Naar zijn zeggen kan de de samenleving niet meer zonder vrijwilligers. Bovendien vindt hij dat het belangrijk is dat mensen naar elkaar omzien, zodat er voor iedereen een plaats is in de maatschappij.
Tijdens de receptie was er nog een optreden van de oud-bestuursleden met een potpourri van verschillende Nederlandse liedjes, die ook enthousiast werden meegezongen. De dag werd afgesloten met een etentje voor de vrijwilligsters met hun partners.