Archief - Algemeen

Algemeen
Winterse vrieskou zorgt dit jaar voor de échte kerstmarktsfeer

WIERDEN/ENTER – De Wierdense kerstmarkt, die de Rotary en Lionsclub elk jaar organiseert, is ondanks de snijdende winterkou goed bezocht. De voorspelde sneeuw bleef zaterdag 15 december nog even uit, maar de gevoelstemperatuur lag wel onder het vriespunt. Desondanks bezochten honderden bezoekers de knusse markt in de winkelkern en deden zich tegoed aan warme versnaperingen, chocolademelk en glühwein.

“De markt heeft dit jaar een mooi resultaat opgeleverd voor het goede doel De Wensboom”, aldus een woordvoerder van de organiserende serviceclubs. “Zo'n 74 wensen voor een ander werden in de Wensboom in het centrum opgehangen! De commissie gaat nu aan de slag om zo veel mogelijk wensen in te willigen.” De publiekstrekker was ook dit jaar de Levende Kerststal, waar moeder Maria met baby, Jozef en de drie koningen bezoekers ontvingen. De tollenaar die de bezoekers welkom heette vroeg een kleine bijdrage voor het project wensboom. De horeca deed mede door de kou goede zaken.

Op het Dorpsplein in Enter stonden donderdag 13 december de kraampjes opgesteld rondom de metershoge verlichte kerstboom. De boom was ook dit jaar weer het centrale middelpunt van de gezellige kerstmarkt, waar vele organisaties en ondernemers hun diensten en waren aanprezen. De authentieke draaimolen van Dolf Moed maakte overuren voor de vele kinderen en de geur van versgebakken oliebollen, die weer traditioneel door jeu de boulesvereniging 't Butje werden gebakken, en glühwein maakte de markt ook in Enter compleet. Voor wie het allemaal te koud was, werd even verderop in woon- en zorgcentrum Het Reggedal een overdekte kerstmarkt gehouden door en voor de bewoners. Aldaar bracht ook shantykoor de Leesanghers nog kerstliederen ten gehore.