Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Wierdense badmintonners BC Flits onderuit tegen koploper Drachten

WIERDEN- Het einde van het badmintonseizoen nadert al snel. Dit betekent dat Flits 1 afgelopen vrijdag al zijn laatste thuiswedstrijd heeft gespeeld. Hierin namen ze het op tegen de nummer één van de competitie, BC Drachten 1. Flits 1 staat in de competitie (derde divisie landelijk) op een tweede plek, maar met geruime afstand van de koploper. De uitwedstrijd eerder dit jaar werd door Flits met ruime cijfers verloren, namelijk met 7-1. De spelers hoopten dit resultaat te kunnen verbeteren, maar wisten dat dit erg lastig zou gaan worden.

De heren, Richard Draaijer en Joeri Pots, mochten vrijdagavond het spits afbijten met de herendubbel. De heren begonnen goed aan de wedstrijd en wisten de eerste set te winnen. In de tweede set ging het bij de heren van Drachten ook steeds beter lopen en zij wisten de tweede set te winnen. In de derde set hadden de heren van drachten duidelijk de overhand en trokken het 1e winstpunt naar hun toe. Ook de dames, Marlous Lubbers en Birgit Rotman, hadden het lastig in hun dubbel. Ondanks dat ze in de rally’s goed mee konden komen, maakten ze te veel foutjes. De damesdubbel werd verloren met twee keer 17-21.

Ook tijdens de enkelpartijen hadden de heren van Flits het erg moeilijk tegen de Drachtenaren. Mark Geerlink verloor de eerste set met ruime cijfers, 6-21. In de tweede set kwam hij iets meer in zijn eigen spel, maar kon er helaas net geen derde set uithalen. Hij verloor de tweede set met 19-21. Ook Pots verloor zijn enkel in twee sets, 14-21 15-21. Met een 0-4 achterstand begonnen de enkelpartijen van de dames. Lubbers nam het op tegen Julia Kok-de Calonne. Zij is voormalig eerste divisie speelster en deze competitie nog onverslagen in de enkel. In de eerste set had Lubbers niks in te brengen tegen het spel van haar tegenstandster, ze verloor met 8-21. In de tweede set veranderde Lubbers van tactiek en won de set. In de derde set begon de vermoeidheid toe te slaan en kon Lubbers niet meer mee met de snelheid van haar tegenstandster. Ze verloor met 12-21. Gelukkig kon Rotman zorgen voor het eerste winstpunt aan de kant van Flits. Ze won haar enkel met 21-10 21-16.

Met een 1-5 achterstand werd er aan de mixen begonnen. De Drachtenaren lieten in beide mixen zien waarom zij de terechte koplopers zijn. Geerlink en Rotman verloren hun eerste mix van de competitie met twee keer 18-21. Draaijer en Lubbers wisten de eerste set nog te winnen, maar moesten in de tweede en derde set hun meerdere erkennen in hun tegenstanders. Dit betekende dat de laatste thuiswedstrijd van de Flitsers helaas verloren werd met 1-7.