Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Korfballers van Blauw-Zwart slepen twee langverwachte punten binnen

WIERDEN – Het korfbalteam van Blauw-Zwart, dat in dertien wedstrijden maar één punt wist te behalen, kon zaterdag 13 januari eindelijk een wedstrijd naar zich toe trekken. Twee weken lang had de eerste selectie om zich te focussen op SDO 1, maar dit werd anders dan op voorhand werd verwacht.

Ernst-Jan, die sinds dit seizoen een vaste kracht was in de formatie van Marco Groothuis heeft zijn werkcarrière boven het korfbal verkozen. Hij verhuist per direct naar het Terschelling om daar drie jaar te werken en te wonen. Het plekje dat vrij kwam, mocht verzilverd worden door Sem Timpert. Een trouwe wissel die zeker het plekje heeft afgedwongen. Hij startte zijn eerste officiële, en belangrijke, wedstrijd in de selectie tegen SDO 1. En wat voor wedstrijd...

De eerste helft kan kort over gesproken worden. Beide ploegen wisten het de aanvallende partij erg moeilijk te maken. Schoten onder druk konden niet worden afgemaakt, maar ook dode spelmomenten resulteerden niet in doelpunten. Met maar liefst vijf doelpunten in dertig minuten zochten de ploegen de kleedkamer op. SDO in het voordeel met één doelpunt verschil.

De tactiek waar Blauw-Zwart de afgelopen week op heeft getraind, kwam niet tot uiting mede door het slimme verdedigen van SDO. Hierdoor moest er meer, met name in het eerst aanvalsvak, op schot worden gespeeld. Door de onvoorspelbaarheid zou er meer gevaarte in het spel komen.

Blauw-Zwart kwam de tweede helft sterker uit de startblokken en wist door twee doelpunten voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te komen. Het werd stuivertje wisselen en je kon het publiek horen ademen. Het was spannend, alle ingrediënten waren aanwezig voor een slotfase waarin het nog alle kanten op kan gaan. Er werd gewisseld door Groothuis: Blauw-Zwart zette ervaring in ploeg, in de hoop dat zij samen met de jeugdige spelers de wedstrijd kunnen beslissen. Met nog drie minuten op de klok weet Blauw-Zwart een belangrijk gat van twee doelpunten te slaan. Beide ploegen weten hierna nog één maal te scoren, maar de wedstrijd was eigenlijk drie minuten voor tijd al beslist.

Zowel bovenin als onderin knokken er drie ploegen tegen elkaar. Achilles, Rood-Wit en RDZ knokken om de bovenste plek, terwijl SDO, KIOS en Blauw-Zwart er alles aan doen om degradatie te voorkomen. Volgende week speelt SDO tegen KIOS en mogen de blauwhemden uit naar Rood-Wit. Hoewel het - zeg maar eerlijk - moeilijk wordt om tegen een ploeg als Rood-Wit punten te behalen, zal Blauw-Zwart gebrand zijn en het euforische gevoel willen vasthouden.