Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Turntalenten GV Wierden maken zich op voor Overijsselse finale

WIERDEN – In Almelo is zondag 14 januari de eerste plaatsingswedstrijd gehouden van de vierde divisie. Het trainersteam van GV Wierden was de hele dag onder de pannen, van 8.00 uur tot 19.30 uur. Emma ten Broeke (instap) turnde deze dag voor het eerst een officiële wedstrijd van de KNGU.

Emma heeft laten zien wat ze kon en kreeg er mooie cijfers voor. Jorel de Boer (instap) heeft drie weken geleden haar arm gebroken door een ongelukkige val en heeft zich dus moeten afmelden. Gelukkig was Jorel wel mee de zaal in om de sfeer te beleven. Lucy Oral (pupil 1) heeft voor het eerst een arabier flikflak geturnd op vloer en Annelyn Bakker (pupil 2) heeft haar angsten overwonnen wat betreft de arabier flikflak. Na een lange tijd heeft ze deze weer gedaan op de wedstrijd!

Celeste Svartman (jeugd 1) heeft ook het maximale laten zien van wat ze kan. Ze stond te stralen op de vloer. Daphne Sleumer (jeugd 1) turnde een goede wedstrijd ondanks haar blessure. Voor Lara van Elk (jeugd 2) is dit het eerste jaar in de vrije oefenstof net als Evie Bolks (jeugd 2). Het eerste jaar is altijd lastig om de juiste moeilijkheidsgraad te behalen, dit is ze erg knap wel gelukt.

Tessa Dekkers (junior) turnde een erg goede wedstrijd. Zo viel ze vorig jaar nog drie keer van de balk en zo haalde ze vandaag de hoogste score op balk. Op sprong en brug zat ze ook in de top drie en meestal betekent dat een medaille. Een mooie tweede plaats behaalde Tessa. Lotte Bredewoud turnt dit jaar voor het eerst in de categorie senior. Als eerste jaar senior is dit een zwaar jaar, je turnt tegen turnsters die al veel langer senior zijn op dit niveau. Toch heeft ze zich goed staande gehouden.

We kunnen nu al zeggen dat Tessa Dekkers, Evie Bolks, Lara van Elk en Daphne Sleumer rechtstreeks zijn geplaatst voor de Overijsselse finale! De overige turnsters krijgen 10 februari een tweede kans om zich alsnog te plaatsen voor de finale. En wat wel erg speciaal is, is dat deze wedstrijd in Wierden plaatsvindt.