Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Bevordering Gehandicaptensport Wierden doneert 750 euro aan G-team Juventa'12

WIERDEN – Het G-team van Juventa’12 heeft uit handen van bestuurder Jan van der Aart van Stichting Bevordering Gehandicaptensport Wierden een cheque van 750 euro overhandigd gekregen. Op dinsdag 9 januari is de cheque geschonken. Dat gebaar werd door de spelers met gejuich ontvangen en door de trainers en de ouders zeer op prijs gesteld. Het geld is onder meer nodig om overdekt te kunnen voetballen tijdens het winterseizoen.

Het G-team van Juventa'12 is groeiende. Het afgelopen jaar hebben zich wederom een aantal spelers aangemeld, zodat de Wierdense voetbalclub nu een compleet G-team heeft dat onder de bezielende leiding van Maijke ten Den en Berthold Tijhuis wekelijks traint en een leuk partijtje voetbal speelt.

In de wintermaanden is buiten trainen echter geen pretje en bij vorst kan er op het kunstgras van Juventa’12 helemaal niet getraind worden. Dat is jammer, want het gaat juist zo goed met deze groep. Bovendien zorgt het niet of nauwelijks kunnen trainen voor teleurstelling binnen deze groep mensen met een beperking en gaat ook de conditie achteruit.

Nu is er in Wierden de mogelijkheid om in de winterperiode binnen te trainen en te spelen in de indoorhal van Goodlife Sports aan de Vijverweg in Wierden. Daar zijn echter kosten aan verbonden en dat geld had Juventa’12 niet op de plank liggen. De Stichting Bevordering Gehandicaptensport Wierden draagt al twee jaar fors bij in de contributie voor de leden van het G-team en heeft nu - na een goed gesprek tussen de trainers en de stichting - besloten ook de kosten van het huren van de indoorhal in de winterperiode van 2018 grotendeels voor haar rekening te nemen.

Het G-team had echter nog meer wensen: zij willen ook graag gaan spelen tegen G-teams uit de omliggende gemeenten en ook zelf een toernooi voor G-teams organiseren. Gezien de mooie prestaties van het team heeft de stichting besloten om naast een bijdrage voor de zaalhuur ook een deel van de reiskosten naar andere verenigingen en een deel van de kosten voor het organiseren van een eigen toernooi voor haar rekening te nemen. Als waardering voor de inzet en de prestaties van het G-team heeft de stichting voorts toegezegd, dat Juventa’12 voor de leden van het team een fijne bowling-middag mag organiseren.