Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Damesteam Holyoke loopt één punt in op concurrent Cupido

ENTER – Holyoke speelde afgelopen zaterdag 13 januari tegen Focus uit Hoog-Keppel thuis in sporthal de Zomp. Concurrent Cupido (op dit moment nummer één) uit Hengevelde won die avond ervoor met 3-2 van Elite/Dynamo DS1 en dat betekende dus dat als er met 4-0 gewonnen zou worden, Holyoke gelijk zou eindigen op een eerste plaats met Cupido. Een erg belangrijke wedstrijd dus voor de dames uit Enter.

De eerste set verliep in het begin voor de Enterse dames niet gemakkelijk. Holyoke had erg veel moeite met het afmaken. Hierdoor keken de Enterse dames al snel tegen een achterstand van zeven punten aan. Na een time-out pakte Holyoke het snel weer op en wist knap terug te komen tot een stand van 21-21. Holyoke bleef koel en wist de eerste set binnen te slepen met 25-23.

De tweede set begonnen de dames uit Enter sterk. Nu was het andersom; Focus keek tegen een grote achterstand aan. Door een aantal goede opslagseries aan de Enterse kant bleef deze voorsprong behouden. De pass lag goed bij spelverdeelster Chantal Jannink waardoor zij haar speelsters goed kon aanspelen. Waaronder Else Voortman die goed wist te scoren door een aantal prikballen in het middengat van Focus. Holyoke won de tweede set met 25-18.

In het begin van de derde set had de pass-lijn van Holyoke veel moeite met de opslag van Focus. Hierdoor ontstond er snel een achterstand. Er werden veel persoonlijke fouten aan Enterse kant gemaakt en de dames van Focus zette hun sterke spel door. De derde set werd dan ook gewonnen door Focus met 18-25.

De vierde set mocht Chantal Jannink openen met haar service. De pass-lijn van Focus had erg veel moeite hiermee en de dames uit Hoog-Keppel namen al snel een time-out met een achterstand van 5-0. Chantal serveerde maar door en Focus wist geen raad met haar service. Al snel stond er later 10-0 op het scorebord. Na een time-out aan de kant van Hoog-Keppel werd het er niet beter op en Chantal wist tot een stand van 16-0 te serveren. Holyoke zette het sterke spel door het wist de laatste set met 25-4 te winnen.

Een mooie 3-1 overwinning voor Holyoke dat betekent dat er één puntje is ingelopen op concurrent Cupido. Holyoke staat nu met twaalf wedstrijden en 44 punten op een tweede plek, één punt onder Cupido.