Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Toernooi Judoschool Haagsma met recordaantal deelnemers

De Judo Puntencompetitie van Judoschool Haagsma trok zaterdag een recordaantal deelnemers en leverde vele trotse winnaars op.

HENGELO - Judoschool Haagsma hield zaterdag haar Judo Puntencompetitie met een recordaantal enthousiaste deelnemers. Maar liefst honderd judoka’s, met onder meer leden uit Wierden, betraden de tatami in de dojo bij het Twickel College in Hengelo. Ook vereniging Judokwai uit Vriezeveen was met velen aanwezig. Deze Puntencompetitie is er voor iedereen die wil proeven van judo als wedstrijdsport. Tijdens het laagdrempelige toernooi leren kinderen de spelregels kennen, ontdekken ze hoe een partij verloopt, maken ze kennis met scheidsrechters, scoreborden en wedstrijdbanden en leren ze omgaan met winnen en verliezen.
Trainer Marjolein Besnyoi: “Op zo’n dag komen breedtesport en wedstrijdsport heel mooi samen. Het is voor iedereen een fantastische judo-ervaring. Tegelijk is deze oefencompetitie - voor wie dat wil - een opmaat naar de selectie, lidmaatschap van de Judo Bond Nederland (JBN) en wedstrijden buiten de deur. Alles mag en niks hoeft. Dat vind je terug in de sfeer tijdens de competitie, die is super!”