Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Volleybalteam Holyoke pakt punten van Tornado Geesteren

ENTER – De volleydames van Holyoke uit Enter speelden zaterdag 10 maart een belangrijke thuiswedstrijd. Holyoke D1 speelde de wedstrijd tegen Tornado D3 uit Geesteren, een team dat op de twaalfde plek staat, waardoor Holyoke gefocust moest zijn om de volle vijf punten te pakken.

De Enterse dames begonnen al gauw met een mooie voorsprong. De servepass lag mooi aan het net, waardoor spelverdeelster Chantal Jannink genoeg keuze had om een aanvaller uit te kiezen. Er werd goed samengespeeld en taken werden goed uitgevoerd. De eerste set werd daarom ook met 25-18 gewonnen.
De tweede set begon Holyoke erg rommelig, dit kwam deels doordat taken niet goed uit werden gevoerd. Holyoke en Tornado gingen gelijk op en bij een stand van 18-18 nam de trainer van Holyoke een time-out. De dames werden goed aangesproken en gingen weer gefocust in het veld staan. Er werden weer punten gepakt waardoor Tornado een time-out pakte bij een stand van 19-21. Holyoke was op dit moment te sterk en pakte dan ook deze set met 25-21.

In de belangrijke derde set startten de dames uit Enter sterk. Door een mooi serve van Anne Voortman kwam Holyoke al gauw op een 8-2 voorsprong. Deze voorsprong liep uit naar een stand van 21-10. Aileen ter Haar scoorde een mooie laatste bal op de rechtdoor, waardoor de dames de derde set wonnen met 25-12.

In de vierde set begonnen de dames wat minder gefocust. Er vielen veel ballen op de grond, afspraken werden niet nagekomen en er was geen communicatie meer. Na een time-out was het team weer sterk. Het spel werd opgepakt waardoor er door de aanvallers mooie ballen werden gescoord. Holyoke wist uit te lopen en pakte deze set met 25-18. Holyoke D1 heeft vijf punten kunnen pakken en staan door deze wedstrijd drie punten los van de nummer twee.