Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Behoud tweede plek SVZW dankzij gelukkige driepunter

Deniz Sahbaz scoort de winnende treffer. Fotograaf: Henk Steen.

WIERDEN - Het was zaterdagmiddag scheidsrechter Besselsen die iets voor half drie floot voor het begin van deze wedstrijd op sportpark Het Lageveld in Wierden. SVZW nam in die beginfase het initiatief en het eerste wapenfeit kwam van de voet van Tim Pothast die zijn vrije trap door KHC doelman Roy van Dyk tot corner getikt zag worden. En in de tiende minuut – na een zeer mooi opgezette aanval - werd Jeffrey de Nooijer met geel bestraft, omdat hij met de hand scoorde.

Na dat eerste kwartier herpakte KHC zich en kroop wat meer richting het Wierdense doel en zagen we twee ploegen die voor de overwinning wilden gaan in deze eerste wedstrijd in de strijd om de derde periodetitel. Tom Hegeman kreeg een kans in de 23e minuut, maar KHC goalie Roy van Dyk kwam goed op tijd uit zijn doel. Het schot van Tim Pothast in de 33e minuut ging ruim over en twee minuten later testte Jeffrey de Nooijer de vuisten van SVZW doelman Jens Veldwachter. In de daarop volgende aanval had Maarten Jansen alle pech van de wereld toen zijn inzet onderkant lat beroerde en het bij 0-0 bleef, maar even later konden de Wierdenaren alsnog juichen, toen Tom Hegeman de 1-0 binnenschoof. Blijdschap alom bij SVZW, boosheid bij KHC dat vergeefs fel protesteerde bij de onpartijdige. In de 40e minuut deed Tom Hegeman nogmaals een poging om de score te verdubbelen, hij hield op het harde schot een corner over. Ruststand 1-0.
Geen personele wijzigingen bij aanvang van het tweede bedrijf. In de vijftigste minuut zag Yessin Maskoul zijn inzet aan de verkeerde van de paal rollen en uit de daaropvolgende hoekschop genomen door Karlo Borghuis stond de paal in de weg om de 2-0 aan te tekenen, wat jammer. De Kampenaren intussen gaven zich nog lang niet over.
Na een dik kwartier voetballen paste SVZW-trainer Philip Agteres zijn eerste wissel toe: Bas Woesthuis werd vervangen door Lars Kamperman Leferink en even later ontsnapte de thuisploeg aan de gelijkmaker door een inzet van de doellijn te knallen, uw verslaggever ontging door de spanning even wie daarvoor verantwoordelijk was. Hoe dan ook, de 1-0 stond nog steeds op het scorebord en was Tom Hegeman in de 66e minuut opnieuw dichtbij een treffer, een corner was wat restte.

Wissels nu bij beide ploegen in de 67e minuut: bij SVZW werd Maarten Jansen vervangen door Nigel Michels en trainer Herman Oosterhaar van KHC ruilde Kevin Isidora in voor Desley Goosen. De derde en laatste wissel aan SVZW zijde volgde snel, want in de 71e minuut maakte Yessin Maskoul plaats voor Ferdi ter Avest. Drie minuten later sloeg het noodlot toe bij de thuisploeg, toen de uitstekend spelende Robin de Jong er met rood af moest vanwege het tackelen van een doorgebroken KHC speler. Een gevoelige aderlating in die fase, want KHC zette alles op alles om minimaal met een gelijkspel uit Wierden te vertrekken. Uit de toegekende vrije trap knalde De Nooijer recht in de handen van Jens Veldwachter en uit de counter kreeg invaller Ferdi ter Avest de ultieme kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar van dichtbij faalde hij. Een minuut later tekende De Nooijer bijna voor de gelijkmaker, maar Jens Veldwachter redde fenomenaal door er een corner van te maken en uit die corner was het dit keer wel raak voor Jeffrey de Nooijer: hij scoorde de verdiende gelijkmaker 1-1.

Natuurlijk was de wedstrijd nog niet gespeeld, KHC rook bloed en SVZW stond met tien man en dus ontstond er ruimte zoals in de 85e minuut toen De Nooijer voorzette op twee collegae die volkomen vrij stonden, maar het gelukkig bij een achterbal bleef. De vrije trap een minuut later van wie anders dan De Nooijer werd tot corner verwerkt, de tweede helft was voor KHC hoor. Een gele kaart voor Dries Buimer in de 88e minuut voerde de spanning nog eens extra op. De vrije trap van Tim Pothast in de negentigste minuut spatte op de lat uiteen, maar uit de rebound scoorde aanvoerder Deniz Sahbaz alsnog de winnende treffer: 2-1.

Een knotsgekke eindfase daar op Het Lageveld, want in de 92e minuut schoot Ferdi ter Avest ook nog eens op de paal en dus werd de eindstand enigszins een beetje gelukkig op 2-1 bepaald. SVZW behoudt hiermee plek twee op de ranglijst, Flevo Boys en DETO Twenterand wonnen eveneens.