Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Bevordering Gehandicaptensport Wierden steunt Special Olympics

WIERDEN – Van acht tot en met tien juni zijn de Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018 voor mensen met een beperking gehouden. De Stichting Bevordering Gehandicaptensport Wierden heeft aan de deelnemers uit de gemeente Wierden een forse financiële bijdrage te verstrekt in de kosten van deelname. Voor de deelnemers is immers het van belang om te laten zien, wat zij in hun sport hebben bereikt en om hun prestaties te kunnen vergelijken met die van deelnemers uit andere delen van Nederland.

Daarnaast zijn de resultaten, die op de Special Olympics worden behaald voor andere mensen met een beperking een stimulans om ook te gaan sporten. Uit de gemeente Wierden namen sporters deel, die hun sport beoefenen bij Stichting De Klup, de Mixed Hocky Club en de zwem- en polovereniging De Veene. Evenals in 2016 bleek dat de deelnemers het voortreffelijke doen en zij uitmuntende resultaten hebben behaald.
De Mixed Hocky Club – waarvan Simon Roetgerink en Mark Stam uit Enter deel uit maken – wonnen op zaterdag en zondag overtuigend alle zes wedstrijden en dus keerde het team met een gouden medaille terug naar Almelo. Stichting De Klup Almelo had deelnemers geselecteerd voor de onderdelen badminton en bowlen. Patrick Kwakman uit Wierden deed het voortreffelijk. In het heren dubbelspel behaalde hij met zijn partner Lars overtuigend de eerste plaats: de gouden medaille. In het enkelspel was de gouden medaille voor Lars en behaalde Patrick de zilveren medaille. Een prima resultaat. Ook in 2016 viel Patrick al in de prijzen. Elke week traint hij met veel plezier in de Sporthal in Almelo.
Het onderdeel bowlen werd grotendeels een Wierdense aangelegenheid. Lisanne Soepenberg behaalde de gouden medaille. Twee jaar geleden werd door de Stichting Bevordering Gehandicaptensport Wierden samen met de Stichting De Klup Almelo de bowlinggroep in Wierden opgericht. Elke woensdag gaan de deelnemers met veel plezier naar de bowlingbaan bij de Marke om te trainen en zodoende hun resultaten te verbeteren. Lisanne is sinds ruim een jaar deelnemer en het is een prima resultaat, dat zij nu al de gouden medaille verovert.
Joyce Gierveld uit Wierden en Wouter van Coeverden uit Enter, die twee jaar geleden op de Olympische Spelen in Amerika op het onderdeel bowlen nog een gouden en een zilveren medaille behaalden, moesten genoegen nemen met de zilveren medaille.
Voor de door de Zwem- en Polovereniging De Veene afgevaardigde Gerinda de Hoop uit Hoge Hexel werd het een dag met een gouden randje. Op de estafette veer keer 25 meter vrije slag behaalde zij een gouden medaille, op de vijftig meter schoolslag een zilveren medaille en op de vijftig meter vrije slag brons. Drie kleuren medailles dus in een weekend.
Volgens Jan van der Aart, voorzitter van de Stichting Bevordering Gehandicaptensport Wierden, bewijzen deze resultaten het nut van de doelstelling van de stichting: het bevorderen van sport voor mensen met een beperking. Naast het plezier, dat zij wekelijk aan hun sport ervaren, is er nu ook de waardering in de sportwereld in de vorm van de medailles, die zij behaald hebben.
Dat de stichting hieraan een bijdrage heeft kunnen leveren, stemt tot tevredenheid.