Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Tennisvereniging Beukersweide huldigt haar vierhonderdste lid

Verenigingsvoorzitter Harry Buter en Bas Hoek.

WIERDEN – Tennisvereniging Beukersweide in Wierden heeft haar vierhonderdste lid gehuldigd. Bas Hoek is de gelukkige en hij kreeg een tennistas en ballen van de vereniging aangeboden, zodat hij met een volledige uitrusting aan zijn tenniscarrière kan beginnen.
De tennisvereniging heeft inmiddels ruim vierhonderd leden. Dankzij een enthousiaste Technische Commissie, die telkens met nieuwe initiatieven komt, vinden steeds nieuwe leden de weg naar Beukersweide. Zo is er de succesvolle 'Zomerstop actie', waarbij sporters die een zomerstop hebben met een aantrekkelijke aanbieding aangemoedigd worden om te komen tennissen. Het potentieel aan kandidaten is groot. Rondom het tennispark voetballen en korfballen meer dan tweeduizend enthousiaste sporters, die wellicht op den duur een andere sport gaan kiezen. Door hen nu al kennis te laten maken met tennis, hoopt Beukersweide deze sporters op de ledenlijst te kunnen zetten.
Ook lopen er nu extra acties gericht op de jeugd. Deze acties zijn samen met de Stichting de Welle opgezet. De aanwezigheid van Beukersweide bij de Koningsspelen en de opvolging met de nu nog lopende tennis clinics voor alle scholen in Wierden, zorgen ervoor dat ongeveer driehonderd schoolkinderen kennismaken met tennis. Zij krijgen de mogelijkheid om voor een gering bedrag vijf lessen te volgen.
Het bestuur van Beukersweide verwacht dat door deze ontwikkelingen er sprake zal zijn van verdere groei van het aantal leden bij deze tennisvereniging.