Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Stevige wind drukt skeelerrecords tijdens wedstrijd bij WIJC Wierden

WIERDEN – Leden van de Wierdense ijs- en skeelerverening WIJC hebben zaterdag 23 juni deelgenomen aan de derde wedstrijd in de Visionsport skeeler competitie, de langebaan schaatswedstrijden op de skeelers. Deze wedstrijd werd deze keer op de Wierdense baan gehouden.

Voor de jongste deelnemers stond er twee keer honderd meter op het programma, de oudere pupillen moesten honderd meter en driehonderd meter afleggen en de oudste deelnemers vijfhonderd meter en driehonderd meter. Het was mooi droog en zonnig weer, maar er stond wel een stevige wind. Door die flinke wind werden er maar weinig persoonlijke records verreden.
WIJC was met zeventien deelnemers op de baan, waaronder twee kersverse nieuwe leden, de jongste en de oudste deelnemers en alle leeftijdsniveaus verspreid daar tussen in. Over twee weken is de finale in Vriezenveen en er zijn een aantal medaille kandidaten binnen de WIJC.
De Wierdense ijsclub is een schaats- en skeelerclub waarbij in verschillende leeftijdsgroepen en niveaus getraind wordt. De jongste zijn ongeveer zeven jaar, maar er zijn ook volwassenen die te midden van de junioren en snellere pupillen skeelertraining volgen. Naast het skeeleren (of schaatsen) is er ook de mogelijkheid van techniek ondersteunende training. Lijkt het jou ook leuk om te gaan skeeleren, kom dan vrijblijvend een keer mee doen. We trainen op maandag en vrijdag 18.15 uur tot 19.30 uur (beginners), 19.30 uur tot 20.30 uur gevorderden en op donderdag 18.30 uur tot 19.30 uur droogtraining. De skeelerbaan ligt op het sportpark Het Lageveld aan de 2e Lageveldsweg.