Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Ook Wierdense judoka's naar clubdag Judoschool Haagsma

WIERDEN/HENGELO - Judoschool Haagsma heeft zaterdag 30 juni het actieve seizoen afgesloten met een gezellige clubdag voor alle leden en hun familie en vrienden. Ook vanuit Wierden en omstreken kwamen zij naar de dojo bij het Twickel College in Hengelo. Deze school geeft extra aandacht aan sport en waar Haagsma intensief mee samenwerkt. De lessen gaan nog tot de zomervakantie door, de toernooien liggen even stil.

De clubdag liet heel mooi het doel van de judoschool zien: iedereen een fantastische judo-ervaring bezorgen. De dag stond dan ook bol van de activiteiten; van een spectaculaire demonstratie en de Judo Puntencompetitie tot de spannende strijd om het clubkampioenschap, met voor alle judoka’s een medaille. Kinderen konden zich laten schminken, meedoen aan een wedstrijdje judopak hangen en zich uitleven op het springkussen.
Voorzitter Gilbert Wils: “We zijn heel tevreden over deze dag, maar vooral ook over het geslaagde seizoen. We hebben als vereniging veel bereikt in een jaar. De club is gegroeid en we hebben het aantal judolocaties en -lessen uitgebreid. Ook lanceerden we onze nieuwe website en gingen we samenwerking aan met nieuwe partners en sponsoren. En we hebben topprestaties neergezet op verschillende vooraanstaande toernooien, ook internationaal. We kunnen met trots terugkijken.”
De volgende judoka’s werden in hun leeftijds- en gewichtsklasse clubkampioen: Roos Tigchelaar, Wessel Rijkeboer, Ilan Bakacak, Floris Walhof, Bram Schoenmaker, Thijs van Eerbeek, Juliëtte Buis, Timo Bruins, Christoph Kourie, Maikel Fidan, Caito Richardson, Ilyas Ruparelia, Alexander Schreuder, Bas van der Meulen, Rayvano Martina, Gijs Heering, Steyn Oldenhof en Nout Harbers.