Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Wierdense judoka’s van Haagsma slagen voor band- en slipexamen

WIERDEN - Na een intensieve oefenperiode zijn alle judoka’s van Judoschool Haagsma geslaagd voor hun nieuwe kleur band of slip. De band- en slipexamens vonden afgelopen week plaats bij sportcentrum BodyFit in Wierden, de vaste trainingslocatie van de judoschool.

De spanning was van de gezichten van de jonge judoka’s af te lezen. Vele ouders, broertjes, zusjes en opa’s en oma’s kwamen kijken naar de mooie heupworpen, schouderworpen en beenworpen die de examenkandidaten lieten zien. Sommige judoka’s deden dit zelfs zo goed dat ze een slip mochten overslaan.

Voor de gele band zijn geslaagd: Lisa Vinkers, Leon Schuurman en Femke van den Berg. Wiebe Gouma ontving de oranje band en na een technisch mooi examen kreeg Marleen Verver de groene band uitgereikt.

Trainer Marjolein Besnyöi: “We zien dat het technisch niveau van de judoka’s de afgelopen periode flink is gestegen. Dit komt doordat enkele kinderen in de selectie zitten en door het hele land deelnemen aan toernooien en extra trainingen. In de lessen in Wierden brengen zij hun kennis over op de andere judoka’s. Met zulke mooie ontwikkelingen kijken we alweer enorm uit naar het komende seizoen.”

Sport & Vrijetijd Start to Run Lees meer »