Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Moulany eerste 'niet-Chinezen' in Chinese Shaolin Kungfu Association

WIERDEN – Wim Maulany en zijn zoon Levi Maulany uit Wierden hebben als eerste Europeanen een officiële erkenning ontvangen op het gebied van Kungfu in China. “Op 26 juni hebben we een bezoek aan Hong Kong gebracht.

Na de uitvoering van onze bekwaamheid in Kungfu ontvingen we van de Monnik (Xi de shi) een officiële erkenning. Wij zijn daarmee als eerste Europeaan geregistreerd in de Chinese Shaolin Kungfu Association in China. Zoals de Grandmaster Lily Lau en de monnik Xi de Shi zeggen zijn wij de eerst 'niet-Chinezen' die opgenomen zijn in deze organisatie.”

Op 27 september 2017 vierde Maulany zijn 35-jarig jubileum. Die dag presenteerde hij ook zijn tweede boek, overhandigd aan de burgemeester. Bij het jubileum waren geheel onverwacht twee gasten uit Amerika (Lily Lau en Kalman Wong) uit Amerika (San Fransisco) overgekomen. Een dag later kreeg Moulany te horen dat hij was uitgenodigd naar Hong Kong te gaan om voor de Gouvernement van de Chinese Shaolin Kungfu/ Wushu Associaten een uitvoering te doen.