Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Skeelercompetitie groot succes voor Wierdense delegatie WIJC

WIERDEN – Voor de leden van de Wierdense skeeler- en ijsclub WIJC stond zaterdag 7 juli de finale van een reeks van vier wedstrijden in de Visionsport skeelercompetitie op de rol. Daaraan doen alle clubs mee, die in de winter op ijsbaan Twente schaatsen.

Om mee te doen aan de competitie, moet je aan drie wedstrijden deelgenomen hebben en pup F t/m jun C2 zijn. Als je ouder bent mag je wel mee doen aan de wedstrijden als training. De Wierdense ijsclub was de club met elke wedstrijd de meeste deelnemers aan de start. Uiteindelijk moesten ze natuurlijk ook nog heel snel skeeleren om zich op het podium te rijden. Dat hebben ze dan ook geweldig gedaan, met veel persoonlijke records. In totaal behaalden acht leden het podium, een geweldige clubprestatie: goud voor DPF Maud von Pickartz, HPF Yari Venebrugge, brons voor HPE Lars Bremmer, HPD Ruben Kostelijk, DPC Laura Schepers, HPC Niels Stammis, HPA Maarten Geertman (ontbreekt op de foto) en JC Stijn Willegers.

In de tijd dat alle uitslagen berekend moesten worden, werd er een mass-start verreden in twee groepen. De pupillen B,C en D moesten als eerste en drie rondjes rijden. Voor de meesten van hen nog best spannend, omdat ze zo’n wedstrijd nog niet eerder hebben gereden. Ook was het niet helemaal duidelijk of jongens en meiden apart geklasseerd werden of niet. Ze deden allemaal erg hun best, maar dat viel niet mee met de warmte. Vervolgens mochten de pupillen A en junioren C starten voor vijf rondjes. Er werd wat voorzichtiger gestart, rekening houdend met de warmte. Na drie ronden werd het tempo wat opgeschroefd en zag je dat de vermoeidheid al begon toe te nemen. In de slotronde was er net na de bocht nog een kleine valpartij, maar de voorste rijders hadden hier geen hinder meer van. Zij streden met elkaar om de podiumplaatsen. WIJC kwam voorop met Stijn Willegers. In de laatste bocht trok hij het gaatje nog wat groter en behaalde hij met ruime voorsprong goud op de finishlijn.

Overige deelnemers van WIJC waren DPF Lynn Schepers, DPF Loïs Venebrugge, DPE Silke Slettenhaar, HPB Ruben Lubbers, jun HC1 Wesley Jonker, jun HC2 Quirijn Schipper, jun DC2 Quirine Krommendijk, D40 Rolien de Groot.

Sport & Vrijetijd Start to Run Lees meer »