Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Uitbreiding rugbyclub The Big Bulls; verlaging leeftijd voor meer groei

WIERDEN/ALMELO – Rugbyclub The Big Bulls gaat groeien. Met deze doelstelling gaat de vereniging, gevestigd op de grens van Wierden en Almelo, het nieuwe seizoen in. De afgelopen jaren heeft de club veel van zijn energie gestoken in de bouw van het clubhuis op Het Wendelgoor.

Dit zit, samen met het vervangen van de lichtinstallatie in de afrondingsfase. De officiële opening van de vernieuwde accommodatie is op zaterdag 1 september, maar ook nu is er al aandacht voor de ledengroei. De club heeft nu 220 leden.
De uitbreiding van het ledenaantal moet komen uit het toevoegen van nieuwe categorieën. De eerste aanzet is daarvoor gegeven. Afgelopen zaterdag werd op Het Wendelgoor de derde kinderrugby-dag georganiseerd. Tot nu toe hanteerde de club de leeftijd van acht jaar als ondergrens, maar die is nu verlaagd. Kinderen in de leeftijd van vijf tot acht jaar, de zogenaamde Guppen, mogen nu al kennismaken met deze stoere sport. De eerste twee bijeenkomsten leverden al meer dan tien jeugdige enthousiastelingen op. Ook de Experience Day van 29 juni leverde een groot aantal dames van zeventien jaar en ouder op die willen gaan rugbyen. Deze animo is de aanleiding om serieus werk te maken van de vorming van een damesselectie. Femke van de Sigtenhorst gaat als trainer/coach na de vakantie de trainingen verzorgen.

Sport & Vrijetijd Start to Run Lees meer »