Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Sporten zonder vaste schema's kan bij tennisclub Beukersweide

WIERDEN – Graag willen sporten en dat zonder gebonden te zijn aan vaste trainingsschema’s en mogelijkheid tot plannen volgens je eigen agenda? Dan is tennissen een goede invulling. Tennissen kan bij Beukersweide het hele jaar door en dat zeven dagen per week.

“Bent u van huis uit bijvoorbeeld een balsporter, dan is beginnen met tennis geen enkel probleem. Balgevoel is net als fietsen dat raak je niet kwijt!”, aldus een woordvoerder van de club. “Bij Beukersweide kennen we veel mogelijkheden om kennis te maken met tennis. Zo is er ’s maandags een TOSS-avond die ook toegankelijk is voor niet leden om het eens een paar avonden te proberen. Of het zomerstoplidmaatschap van 25 euro waarmee je drie maanden in de zomer vrij kunt tennissen ook om het eens te proberen. En voor degenen die nog een stap verder willen gaan kennen we de zeer aantrekkelijke entreelidmaatschappen.”

Dat lichaamsbeweging gezond is, is inmiddels wel bekend. Keer op keer duiken er in de media berichten op over onderzoeken die dat bevestigen. Regelmatige en matig intensieve lichaamsbeweging gaat gepaard met sterkere botten en een lager risico op overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten. Onderzoek wijst ook uit dat van alle sporten tennis een gezonde keuze is. “Niet alleen vanwege de directe gevolgen voor de fysieke en geestelijke gezondheid, maar ook omdat je tennis je leven lang kunt beoefenen. Juist dat maakt dat je optimaal van de gezondheidsvoordelen kunt profiteren. Voor iedereen maar ook voor veel ouderen is gezondheid een erg belangrijke motivatie om te gaan (of blijven) sporten of bewegen. Daarnaast zijn voor alle leeftijden gezelligheid en sociale contacten belangrijke drijfveren om te sporten en te blijven sporten. Bij Beukersweide kennen we veel mogelijkheden voor zowel de beginnende tennisser als de gevorderde en actieve tennisser.”

Naast de Toss op maandag avond kan gekozen worden uit veel activiteiten. Met het Stratentoernooi, Koale Neuzen (intern toernooi), Bedrijvencompetitie, Vriendjes- en vriendinnetjesdag, Ouder-Kind toernooi, 80+ toernooi, Clubkampioenschappen en de voor- en najaarsrcompetitie is er bij Beukerweide altijd wel een activiteit te vinden waarin liefhebbers hun sportambities kwijt kunnen. Ook is er een actieve 55+ groep die elke maandag- en vrijdagmorgen samen een balletje slaan. En voor leden die een kaartje willen leggen zijn er de bridge- en de klaverjasavonden. Interesse? Op www.beukersweide.nl staat meer informatie.

Sport & Vrijetijd Start to Run Lees meer »