Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
TV Wierden viert veertigjarig jubileumfeest in De Stouwe

WIERDEN – TV Wierden bestaat veertig jaar en dat wordt op zaterdag 8 september uitgebreid gevierd voor zowel leden als niet-leden. De tennisvereniging gooit de deuren van sportcentrum De Stouwe open, zodat liefhebbers onder meer kunnen genieten van een gezellig tennistoernooitje. Een uitgelezen kans voor eenieder die kennis wil maken met deze aan populariteit groeiende sport.

TV Wierden is een gezonde vereniging, mede dankzij de binnenbanen neemt het ledenaantal nog steeds toe, ook bij de jeugd. “We hebben zes buitenbanen en negen binnenbanen tot onze beschikking, dat is vrij uniek en wat dat betreft mogen we in onze handen wrijven”, menen voorzitter Roland Winkel en trainer Robin Schildwacht. De twee zijn blij dat de club wat dat betreft geen klagen heeft. Robin vervolgt: “De accommodatie is goed en ook ons strategische punt waarop we de laatste jaren op ingezet hebben – aanwas van de jeugd – begint vruchten af te werpen. Hadden we een jaar of vier terug nog maar tien jeugdleden, inmiddels zijn het er vijftig. Door dit mooie aantal kunnen we meer dan alleen maar wat lesjes draaien, zo zijn er ook jeugdteams die meedraaien in de competitie. Afgelopen seizoen werden ze zelfs kampioen! Dat is mooi, want die sterkteverschillen maken het ook mogelijk om met een 'selectie' te gaan werken en daar extra trainingen aan te geven.”

Roland beaamt dat en merkt ook dat het verenigingsgevoel steeds sterker wordt. “Dat gevoel was vroeger niet echt aanwezig, maar nu merk je dat iedereen zich meer gaat inzetten voor de club. Dat gebeurt bijvoorbeeld in de jeugdcommissie, activiteitencommissie of bij de banenonderhoudscommissie en dat zorgt er voor dat iedereen zich thuis voelt. Waren we eerst een vereniging met in hoofdzaak 55-plussers en de jeugd tot zeventien jaar... inmiddels zit ook de groep van dertig- en veertigjarigen in de lift.” Robin vult aan: “Alle inzet om een fijn verenigingsgevoel te creëren is niet voor niets geweest. Het overtreft echt onze verwachtingen. En niet alleen de reguliere tennisser voelt zich bij TV Wierden thuis, ook de rolstoeltennisser. Daarmee zijn we een mooie afspiegeling van de maatschappij. Iedereen is welkom en dat kan zowel in de zomer als in de winter, dankzij de mooie sportaccommodatie waar naast tennis ook dans en kickboksen wordt aangeboden.”

Het jubileumfeest is voor alle leden met hun partners en kinderen, maar ook geïnteresseerden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen of mee te spelen met het toernooitje op zaterdag 8 september. Sportwethouder Eric Braamhaar geeft het startsein om 12.00 uur, waarna tot 17.00 uur van alles te beleven is. Voor de kinderen zijn er ook andere spelletjes,kan er een potje tafeltennis worden gespeeld en is er een springkussen. Ook kan men terecht in de tennisshop, die vanaf medio september officieel in De Stouwe geopend wordt. Robin Schildwacht bestiert deze shop, waar onder meer rackets, tassen en kleding te koop zijn.