Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
SVZW krijgt met Urk een pittige strijd voor de kiezen

WIERDEN – Zaterdag 15 september speelt de SVZW de tweede thuiswedstrijd op rij. Met Urk komt er een tegenstander op bezoek die moeilijk is te verslaan.
Op 29 juli 1940 vond de officiële oprichting plaats van de 'Sportvereniging Urk'. De club komt al sinds de jaren negentig uit in de hogere zaterdag voetbal regionen. In 2007 degradeerde Urk naar de eerste klasse. De bewuste keuze om te kiezen voor eigen jeugd en om niet over te gaan tot betaling van spelers is mede oorzaak van het stapje terug. In 2011 keerde Urk terug in de hoofdklasse, degradeerde ook nog weer een keer, maar sinds 2014 staan ze in de hoofdklasse.

De club heeft 1200 leden. Voor het tweede seizoen staat de eerste selectie onder leiding van Richard Karrenbelt. Hij kon dit seizoen twee nieuwe spelers toevoegen aan zijn selectie. William de Boer kwam over van Staphorst, en daarnaast Richard Strijker van Drachtster Boys. Cornelis Koffeman is gestopt met voetballen op het hoogste niveau. Urk is al actief op twee fronten. Ze spelen ook mee in het KNVB beker toernooi. Op 18 augustus eindigde de bekerwedstrijd tegen SDO in 2-2. Vervolgens was URK beter in het nemen van de strafschoppen. In de volgende ronde moet Urk nu op bezoek bij DOVO. In de competitie begon Urk met een 2-4 overwinning op CSV Apeldoorn.

SVZW weet dus bij voorbaat al dat ze een sterke tegenstander op bezoek krijgt. Het is een elftal dat strijdt voor elke meter, maar dat ook voetballend goed in elkaar zit. In de seizoenen 2014-2015 en 2015-2016 zaten beide clubs ook bij elkaar in de competitie. Op 7 mei 2015 was Urk voor de laatste keer op bezoek in Wierden. SVZW won toen de wedstrijd met 1-0. Lange tijd ging de strijd gelijk op, maar uiteindelijk zorgde een verdedigingsfout van Urk ervoor dat de punten in Wierden bleven.

In wedstrijd tegen Sparta Nijkerk liet SVZW zien dat het in staat is om negentig minuten lang goed georganiseerd te voetballen. Dat zal in deze wedstrijd ook gevraagd worden. Daarnaast is het te hopen dat ook nog lukt om een doelpunt te maken. Gelukkig beschikt SVZW over spitsen die gemakkelijk weten te scoren. Dat is wel gebleken in de oefenwedstrijden. Nu maar hopen dat dit ook gaat lukken op hoofdklasse niveau.
De wedstrijd tegen Urk begint om 14.45 uur op Sportpark 't Lageveld in Wierden. Scheidsrechter is Erik ter Brake uit Dedemsvaart.

Gerrit Koers.

Sport & Vrijetijd Start to Run Lees meer »