Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Femke van den Berg pakt brons op op judotoernooi

WIERDEN – Het eerste judotoernooi voor de beginnende (wedstrijd)judoka’s stond zaterdag 6 oktober op het programma in Heerde. Meer dan zestig deelnemers uit onder andere Zwolle, Hengelo, Borne, Heerde en Wierden waren aanwezig. Een mooie samenwerking van verschillende judoverenigingen waarbij het plezier van de judoka’s voorop staat.

Het toernooi, welke georganiseerd werd door Sportcentrum Bijsterbosch, is er voor iedereen die wil proeven van het judo als wedstrijdsport. Tijdens het laagdrempelige toernooi leren kinderen de spelregels kennen, ontdekken ze hoe een partij verloopt, maken ze kennis met scheidsrechters, scoreborden en wedstrijdbanden en leren ze omgaan met winnen en verliezen. Als enige deelneemster van de judolocatie Wierden hield Femke van den Berg de eer hoog. Na een aantal mooie judopartijen mocht ze plaatsnemen op het podium om een bronzen beker in ontvangst te nemen.
Trainer Marjolein Besnyöi: “Op zo’n dag komen breedtesport en wedstrijdsport heel mooi samen. Het is voor iedereen een fantastische judo-ervaring en dat is meteen de missie van onze club. Tegelijk is deze oefencompetitie – voor wie dat wil – een opmaat naar de selectie, lidmaatschap van de Judo Bond Nederland (JBN) en wedstrijden buiten de deur. Alles mag en niks hoeft. Dat vind je terug in de sfeer tijdens de competitie, die is super!”