Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Succesvol weekend voor leden Harmonie Wierden

WIERDEN – De Wierdense Muziekvereniging Harmonie Wierden beleefde een mooi weekend. Nadat vrijdagavond 5 oktober alle leden en vrijwilligers op een Oktoberfest waren getrakteerd, werden op zaterdag 6 oktober succesvolle optredens verzorgd.

De majorette- en twirlgroep nam deel aan de wedstrijd in Harderwijk. Zowel in de klasse van het team als in de solistenklasse werden goede prestaties neergezet. Podiumplaatsen waren er voor het A-team (tweede plaats) en soliste Ryon Elferink (derde plaats). Er zit een stijgende lijn in de prestaties want bijna alle optredens werden de scores van eerdere wedstrijden overtroffen.
Het dwarsfluit-duo Gerwout Koppelman en Evita Kroeze hadden zich eerder dit jaar geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap voor blazers. Dit werd zaterdag gehouden in Ede. In de tweede divisie moesten ze slechts één deelnemer voor zich laten en werden Gerwout en Evita tweede van Nederland, vice-landskampioen dus.
Het A-slagwerkensemble trad zaterdagavond op tijdens een slagwerkconcert in Vroomshoop. Als hekkensluiter van de avond bouwden de heren slagwerkers een Latin Party, compleet met stripact en sterrenpresentatie.
Stond bij het Oktoberfest vrijdagavond de slagwerkers nog dansen op de tafels, zaterdagavond kregen ze het publiek op de banken met hun spetterende slagwerkshow.
Harmonie Wierden maakt zich de komende weken op voor het Najaarsconcert. Dit wordt op 3 november gehouden met als speciale gast de sopraan Johannette Zomer. Het concert wordt gegeven in de Gereformeerde Kerk. Aanvang is 19.30 uur en de toegang gratis.