Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Enters volleyteam Holyoke verliest van Saasveldia DS1

ENTER/WEERSELO – De dames van Holyoke uit Enter zijn vrijdagavond 5 oktober afgereisd naar Weerselo om te spelen tegen Saasveldia DS 1. Het team miste een aantal eigen speelsters, onder meer door blessures, waardoor er een beroep moest worden gedaan uit speelsters uit andere teams.

Holyoke begon de wedstrijd moeizaam. Er werden te veel eigen fouten gemaakt, waardoor Saasveldia een voorsprong pakte. Holyoke keek de hele set tegen een achterstand aan, maar kwam wel steeds beter in de wedstrijd. Met een mooi blokpunt van Laura Hazalhorst werd de achtervolging ingezet. Maar helaas kwam dit te laat en ging de eerste set met 25-21 naar Saasveldia.
De tweede set begonnen de dames uit Enter scherp. Er werd druk gezet met de service en met de aanval werden mooie punten gescoord. Er stond al snel een voorsprong van 8-13 op de borden. Danielle Weusink (DS2) maakte blokkerend een aantal mooie punten en zo werd de voorsprong verder uitgebouwd. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en Holyoke won de tweede set met 14-25.
In de derde set waren beide teams aan elkaar gewaagd. Met een sterk blokkerende Lotte Voortman sloeg Holyoke direct een klein gaatje. Door een aantal onnodige fouten aan Enterse kant, stond het met 6-6 al snel weer gelijk. Saasveld wist vervolgens een voorsprong te pakken. Met een stand van 18-15 nam (inval)coach Gerard Schreijer een time-out. Holyoke knokte zich in een aantal lange rally’s terug tot 24-24. Met een ace van Eline Oosterveen kwamen de dames op set-point en deze wist Enter direct te benutten. Met 24-26 ging de derde set dan ook naar Holyoke.
In de vierde set liep Holyoke continu achter de feiten aan. Het goede spel van de vorige set was volledig verdwenen. Er werden te veel onnodige fouten gemaakt en Saasveld kreeg veel punten cadeau. De pass kwam niet meer bij de spelverdeelster en Saasveldia had een antwoord op alle aanvallen van Holyoke. De dames wisten dit niet om te draaien en gaven de set met 25-15 uit handen.
Een vijfde set moest bepalen wie de winnaar zou worden. Helaas voor de dames uit Enter was de vijfde set een kopie van de vierde. Holyoke kwam direct weer op achterstand en maakte dit niet meer goed. Met 15-7 won Saasveldia de vijfde set en daarmee ook de wedstrijd. Holyoke nam twee punten mee terug naar Enter en kwam daarmee op vijf punten uit drie wedstrijden.