Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Enter Vooruit teleurgesteld na 1-2 verlies op eigen veld

Jesse Pultrum van Enter Vooruit. Fotograaf: Henk Pluimers

ENTER – Enter Vooruit heeft zich zaterdag 15 december tegen de nummer drie van de ranglijst in de eerste klasse D, ofwel het bezoekende S.D.V. uit Barneveld, wederom ernstig tekort gedaan. In een tweede helft, waarin de Veluwse equipe met hangen en wurgen de meubelen moest redden, ontbrak het de Enterse troepen aan het nodige gogme, een absolute killersmentaliteit en ook het nodige geluk: 1-2.
Net als de afgelopen weken mocht ook de tegenstrever uit Barneveld zich zaterdag verwonderen over zoveel vrijheid bij de twee treffers. In minuut 28 combineerden de blauw-witten zonder noemenswaardige oneffenheden op hun pad, zich moeiteloos naar de 0-1 (Onur Tekay) en twee minuten verderop liet Rico Kuyt na een omzwerving door 'de zestien' de 0-2 tegen het netje ploffen. Enter Vooruit moest dus, voor de zoveelste keer dit seizoen, in de achtervolging.
Pal voor rust kreeg Mark Breukink, fraai alleen voor het doel gezet door Jesse Pultrum, een kans om ’s nachts rillend van wakker te worden (de knikker hobbelde naast het doel van goalie Jeroen van Binsbergen), maar een minuut later was Enter Vooruit terug aan het front. Jesse Pultrum pikte de bal van de voet van Maarten van de Groep, werd vervolgens in het strafschopgebied van de sokken gelopen (het rode karton voor Van de Groep) en Henri Knol veegde de pingel staalhard in de winkelhaak: 1-2.
Na rust begon Enter Vooruit gestaag te bouwen aan een fors veldoverwicht. Nog immer waren de rappe tegenstoten van S.D.V. niet van gevaar ontbloot, maar zwart-wit was op de regiestoel gekropen en kwam daar in het tweede bedrijf ook niet meer vanaf. Maar hoeveel munitie de Enternaren ook in de strijd gooiden, het was veelal niet doordrenkt met het benodigde vernuft. Waar de opponent uit Barneveld, tot vervelens toe, álles uit de kast haalde om de wedstrijd 'dood te leggen', ontbrak het bij zwart en wit nét aan dat beetje scherpzinnigheid en gewiekstheid om de Veluwebewoners echt in zwaar weer te brengen. Enter Vooruit gooide alles in de strijd voor (ook verdiend) puntgewin, werkte zich een slag in de rondte, maar was niet bij de pinken op de momenten dat er brandalarm was voor de kooi van Van Binsbergen. Twee reddingen op de doellijn en een pegel van Ron Smit op de aluminium staander waren de laatste schermutselingen op De Werf, waar het Enterse kleedlokaal na ruim 95 minuten voetbal opnieuw dienst deed als opvangplek voor een zwaar teleurgestelde Schulte-brigade.