Archief - Uitgaan & Cultuur

Uitgaan & Cultuur
Enters Erfgoed heropent met vernieuwde tentoonstelling en grotere expositieruimte

ENTER – Enters Erfgoed opent op zaterdag 21 april om 15.00 uur de verbouwde locatie aan de Hogebrink 4 in Enter. In de achterliggende weken is er hard gewerkt aan de nieuwe ontvangstruimte van het Klompen- en Zompenmuseum. De ruimte is aangepast om het verhaal van klompendorp Enter nog beter tot zijn recht te laten komen.

Naast de honderden klompen, worden ook befaamde klompenmakers en hun gereedschap getoond in een vernieuwde tentoonstelling. En voor wie een ‘stukje’ Enter mee wil nemen naar huis is er een groot assortiment souvenirs te vinden in het winkeltje van Enters Erfgoed, waar ook draagbare klompen worden aangeboden. En natuurlijk ook de prachtige, door Wilma Pluimers beschilderde klompjes. Leuk om te geven of te krijgen. Wilma is elke woensdagmiddag aanwezig om bestellingen aan te nemen. In het winkeltje is ook het nieuwe Tourist Informatiepunt te vinden, waar alles te vinden is over wat er in en rond Enter te doen is. Vrijwilligers van Enters Erfgoed nemen met enthousiasme de gastheerschapsfunctie waar en helpen de toeristen graag verder in hun zoektocht naar informatie en routeboekjes om hun dag in Enter tot een onvergetelijke te maken.
Deze middag wordt ook de nieuwe kledingzolder in gebruik genomen. Op deze zolder is een grote collectie kleding uit de tweede helft van de vorige eeuw te bewonderen. Van onderbroeken tot schorten, maar ook trouwjurken en door Enterse militairen gedragen uniformen. Dit alles wordt getoond in de expositie 'Van Onderbokse tot Skeulk'. De zolder is op afspraak te bezichtigen.

Het Klompenmuseum maakt deel uit van de de drie musea van Enters Erfgoed. Naast het klompenmuseum zijn dat het Zompenmuseum en de oudheidkamer Buisjan. Toegangsprijs voor de drie musea samen is voor volwassenen vier euro en voor kinderen tot en met twaalf jaar 1,50 euro. De openingstijden zijn (vanaf 23 april) van maandag tot en met zaterdag van 13.00 uur tot 16.30 uur.

Uitgaan & Cultuur Theaterhotel Almelo Lees meer »