Archief - Zakelijk

Zakelijk
Slaghuis is schoenmaker voor Enter; depot van Flink aan huis

Harold en Inge Slaghuis.

ENTER – Schoenmaker Flink uit Borne is al jaren een begrip in de regio, óók in Enter. Schoenmakersechtpaar Harold en Inge Slaghuis wonen al jaren met plezier in Enter, Inge is er zelfs geboren en getogen. Om de Enternaar ook van dienst te zijn, staat er bij hun woning aan de Van Uitertstraat 7 een kast waar te repareren schoenen en tassen in gedeponeerd kunnen worden. Zo heeft ook Enter de service van Flink gewoon in het dorp.

Flink in Borne bestaat bijna 85 jaar. Schoenmaker Harold Slaghuis rolde al op zijn vijftiende in het vak. “Ik leerde mijn huidige vrouw kennen en mijn schoonvader had de schoenmakerij toen al succesvol van de familie Flink overgenomen. Ik wilde eigenlijk de metaal in, maar ik vond het schoenmakerswerk zó leuk dat ik voor mezelf besloot om die vakopleiding in Zwolle te gaan volgen”, lepelt Harold op.

Van het één kwam het ander. Hij leerde het ambacht van zijn schoonvader, evenals het echte ondernemen en nam derhalve de zaak in het jaar 2000 in z'n geheel over. “Ik werk met enorm veel plezier. Geen dag is hetzelfde. De ene keer zijn het sleutels die je bij moet maken (al dan niet met transponder voor de auto) tot schoenen of tassen. Zolang het m'n hobby blijft, ga ik er zeker mee door”, glundert Harold. “En dat doen we ook in Enter met ons depot. Van die service wordt goed gebruik gemaakt. Je kunt de te repareren schoenen in de kast bij ons huis achterlaten. Schrijf of een briefje je naam en telefoonnummer en wij zorgen er voor dat de schoenen de volgende dag weer gerepareerd klaar staan. Als service brengen we ze ook gewoon aan huis.”

Harold en Inge staan inmiddels samen in de zaak. Daarnaast heeft ook Harold zijn hart verknocht aan Enter. “Ik kom oorspronkelijk uit Diepenheim, maar sinds ik mijn vrouw heb leren kennen – ik was toen vijftien – ben ik ook steeds meer van Enter gaan houden. Inmiddels hebben we samen een mooie vriendengroep hier, draai ik bardienst bij SV Enter en ben er trainer en leider. Soms krijg ik nog wel eens de vraag 'woar ik ene van ben' en als dan de achternaam van mijn vrouw (Rosink -red.) valt, dan is 't goed”, vertelt Harold lachend.

Het depot van Flink in Enter biedt alle service die ook in de zaak in Borne wordt geboden. Voor schoen- en tasherstel kan iedereen dus ook terecht bij de familie Slaghuis aan de Van Uitertstraat.