Archief - Zakelijk

Zakelijk
Crea&Cats: knuffelen met katten en volop ruimte voor ontmoeten

WIERDEN – In het authentieke winkelpandje aan het Burgemeester van den Bergplein 26 in het hart van Wierden is sinds deze week Crea&Cats gevestigd: een smeltkoers van inspiratie, creatie, duurzaamheid en vooral ook ontmoeten in een ontspannen sfeer. “Je kunt hier even een moment voor jezelf nemen, zonder dat je mobiel alle aandacht opslurpt”, aldus initiatiefnemer is Roos Barquioua. Behalve dat Roos allerhande rustgevende producten verkoopt, lopen ook elke dag haar eigen katten in de winkel, om zo een huiskamersfeer te creëren én omdat katten zorgen voor minder stress en juist rustgevend zijn.

In de winkelruimte komt een grote stamtafel te staan, waar iedereen die maar wil aan kan schuiven. Het doel is spontane ontmoetingen te laten ontstaan. “Je kunt hier terecht om even een kop koffie, thee of smakelijke smoothie te drinken, een (suikervrij) taartje te eten en een praatje te maken met andere mensen; even onthaasten en tijd voor jezelf nemen. Er ligt een legpuzzel op tafel of je kunt wat lezen”, vertelt Roos. Ze wil quality time voor iedereen die dat wenst. “Je kunt hier meer aan je eigen bewustzijn werken en daarom verkopen we ook producten die daar aan gelieerd zijn, zoals wierook, zoutlampen, dromenvangers, orakelkaarten, maar ook mooie potterie en kaarsen. Ook voor een cadeautje kun je hier dus slagen.”

Daarnaast lopen haar vier huiskatten elke dag in de ruimte. “Katten zorgen voor rust en stralen dat ook uit. Als je wilt ontstressen en onthaasten kun je hier terecht. Het is bewezen dat het met name ook bij dementerenden en kinderen met contactproblemen katten een positieve invloed hebben op het welbevinden. Hier zullen ze vooral hun eigen gang gaan, ze kunnen ook naar buiten in een eigen hok. Als ze dus niet naar binnen willen, hoeven ze dat niet, maar het zijn echte huiskatten die rustig op je schoot kunnen liggen.”

Roos volgt met het openen van een eigen zaak haar passie. Eerder al wilde ze in voormalig atelier Drokje al een dergelijk initiatief starten, maar dat kwam niet van de grond. Nu heeft ze een naar eigen zeggen ideale en zeer geschikte ruimte in het centrum van Wierden gevonden. “Het verbaast me hoeveel mensen hier dagelijks langs komen, lopend, fietsend of met de auto. Ik wil iedereen een goed gevoel geven, zodat je je happy voelt. De producten die ik verkoop stralen dat ook allemaal uit, ongeacht of je er daadwerkelijk ook 'iets' mee hebt. Een zoutlamp is ook gewoon mooi om in huis te hebben, net als een dromenvanger.”

Op de bovenverdieping van Crea&Cats wil Roos met name workshops aan gaan bieden. Dat kan op het gebied van boetseren, schilderen of biologische en duurzaam koken, maar ook op gebied van meditatie en ontspanning. Daarnaast staat er eens per maand een lezing op het programma. De eerste is op vrijdag 26 oktober, rondom het thema 'levenslust'. Tijdens deze interactieve avond is coach Manon Asbroek te gast en zij zal vertellen hoe om te gaan met het alles na een burn-out. De lezing begint om 19.30 uur.