Activity4kids: sportstimulering

Stichting De Welle

SportBuurtwerk Wierden heeft de afgelopen twee jaar met succes gebruik gemaakt van de website activity4kids.nl en ook dit jaar wordt de site weer ingezet met als grootste doel: de jeugd uit de gemeente Wierden kennis laten maken met een breed aanbod, gericht op het sport en bewegen.
Het doel van Activity4kids is om kinderen op een laagdrempelige wijze, kennis te laten maken met sport in de gemeente Wierden. De cursussen die worden aangeboden door de vereniging zijn van korte duur, vaak drie à vier trainingsmomenten. De kosten voor deze trainingscyclus bedraagt slechts vijf euro. Kinderen maken tijdens de cursus kennis met basisvaardigheden van de sport en spelregels. Bij elke cursus staat een positieve sportbeleving centraal! Kinderen ontdekken zelf, bij welke sport hij of zij plezier beleeft en wellicht een sport is voor definitieve deelname.

De juiste sport?
Kinderen willen graag sporten en kunnen daarin niet altijd een directe keuze maken, omdat het ervaren van andere sport en beweegmogelijkheden ook interessant kan zijn! Alleen is niet iedereen op de hoogte van het complete sport- en beweegaanbod in de gemeente Wierden. De website Activity4kids kan dan wellicht uitkomst bieden.

Activity4kids.nl
De website geeft een concreet aanbod van de verschillende sporten in de gemeente Wierden. Op de website is tevens te vinden op welke dag en tijdstip de cursus plaatsvindt, welke locatie gebruikt wordt en wie de contactpersoon is van de vereniging.
Komend schooljaar en sportseizoen zijn er weer vele verenigingen die kennismakingscursussen aanbieden. Allerlei verschillende takken van sport zijn op de website te vinden, het zijn er te veel om op te noemen. Check daarom snel de website en ga opzoek naar de sport die bij jouw past!
Als ouders en verzorgers dient u zich eenmalig te registreren op de website www.activity4kids.nl/wierden. Eenmaal ingelogd kunt u zich inschrijven voor alle cursussen in de gemeente Wierden. Inschrijven is kosteloos en bij inschrijving blijft u volledig op de hoogte van alle sportstimuleringsactiviteiten en evenementen in de gemeente Wierden.

Sporttas voorzien van sportmateriaal
In navolging van de afgelopen twee jaar, is er dit jaar wederom een sportactie. Bij elke twintig registraties, wordt er één gevulde sporttas verloot.

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande berichtgeving nog meer informatie willen ontvangen over dit initiatief, neem dan contact op met het SportBuurtwerk van Stichting De Welle. Dit kan via Bart Benneker b.benneker@stichtingdewelle.nl of Michel Zink m.zink@stichtingdewelle.nl