Familievrijwilligerswerk

Stichting De Welle

December zit er weer op. Tijd gehad voor samenzijn, met de familie gezellig aan een grote tafel met elkaar eten, een spelletje doen of een winterwandeling. Het is zoveel leuker om deze dingen als familie met elkaar te doen! Daarom de volgende vraag: Heeft u wel eens gedacht aan familievrijwilligerswerk?

Familievrijwilligerswerk is samen met je gezin of familie een ochtend, middag of avond meehelpen als vrijwilligers bij een vrijwilligersorganisatie. Of samen ondersteuning bieden aan iemand uit de wijk. Het geeft je de gelegenheid om vrijwilligerswerk te doen en tegelijkertijd tijd met je gezin, familie door te brengen. Kostbare tijd met elkaar spenderen, terwijl je tegelijkertijd anderen helpt.

Familievrijwilligerswerk is leuk, waardevol en educatief. Kinderen maken al vroeg kennis met vrijwilligerswerk, ze vinden het vaak ontzettend leuk om mee te mogen helpen. Kinderen en tieners komen in contact met andere generaties. Familievrijwilligerswerk kan samen als gezin met je kinderen, een opa met de kleinkinderen of een gezin dat een neefje meeneemt et cetera.

Je kunt samen een klus klaren voor een vrijwilligersorganisatie of ondersteuning bieden aan iemand uit de wijk die bijvoorbeeld niet meer zelf z’n boodschappen kan halen, de hond kan uitlaten of de tuin kan onderhouden. Gewoon gezellig even op bezoek bij iemand die niet veel aanloop heeft, kan ook een mooie vorm van familievrijwilligerswerk zijn.

Meer informatie over vrijwilligerswerk is te vinden op www.wierdendoet.nl. WierdenDoet! is te bereiken via wierdendoet@stichtingdewelle.nl of via het telefoonnummer 0546 – 57 16 93.