Het is altijd weer een bijzondere maand, december

Stichting De Welle

Een maand van overdenkingen, van genieten en van vooruit kijken. Ook voor mij geldt dat ik deze maand terugkijk op het afgelopen jaar. Voor mij persoonlijk een jaar waarin veel gebeurd is, leuke maar ook minder leuke dingen. En soms kan dit ook samen gaan. Het jaar begon moeilijk, mijn moeder werd ernstig ziek en is helaas overleden. Een moeilijke periode, maar toch met veel prachtige momenten. Momenten die ik niet had willen missen, omdat het me veel gegeven heeft. Mooie lichtpunten, gegeven door mensen die aandacht hadden, waarmee ik verder kon.

In mijn werk, bij Stichting De Welle zie ik in de gemeente Wierden ontzettend veel positieve inzet: van inwoners, van organisaties en niet te vergeten van vrijwilligers. De Welle ondersteunt deze inzet en talentontwikkeling graag! Wat wordt er veel werk verzet en wat een mooie resultaten. Ik ben trots op mijn collega’s, die elke dag het beste uit zichzelf halen. En heel trots op alle vrijwilligers die door hun enthousiasme de wereld een stuk mooier maken. Ook het komende jaar zullen ze weer voor u klaar staan. In de krant, op Facebook en in ons blad Even Buurten/Signaal zullen we u op de hoogte houden hiervan. En wilt u uw steentje bijdragen? Dat kan! Meldt u zich dan aan als vrijwilliger of schrijft u zich in bij BUUV. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden, we informeren u graag.

December is een mooie maand om terug te blikken. Maar het is vooral ook een maand om vooruit te kijken. Ik probeer dit ook te doen. Mijn streven is om in 2018 minder aandacht te geven aan negatieve zaken, maar vooral met een open blik te ervaren, te genieten en te leren. En regelmatig met aandacht naar mezelf te luisteren. Want dat heb ik geleerd het afgelopen jaar. Goed naar jezelf luisteren en goed voor jezelf zorgen is een voorwaarde is om te geven.

Aandacht wordt ook omschreven als licht. Ik gun iedereen in 2018 veel positieve aandacht. Er is zoveel moois om te belichten, om aandacht te geven.

Ik wens u een mooie jaarwisseling.

Marianne Pekkeriet