Nieuw in Enter: 'Walking Football'

Stichting De Welle

Voetbal is de nummer één sport van Nederland. De gemeente Wierden kent vier voetbalverenigingen, waar iedereen het spel kan spelen. Man én vrouw. Maar ook jong én oud... Oud? Ja, wel als het aan de voetbalverenigingen in Enter ligt!

'Walking football' is een trend die is overgewaaid vanuit Engeland. Inmiddels is het de snelst groeiende beweegactiviteit voor zestigplussers in Nederland.
Bij 'Walking Football' wordt er, zoals de naam het eigenlijk al doet vermoeden, gevoetbald op wandeltempo. Daarnaast mogen er geen slidings gemaakt worden en mag de bal mag niet boven heuphoogte uitkomen.
S.V. Enter en V.V. Enter Vooruit hebben de handen ineengeslagen om samen met het project Vitaal Enter een team in Enter op te zetten. Via 'Walking Football' kun je een leven lang actief van voetbal blijven genieten. Bovendien kun je bewijzen dat je je voetbalstreken nog niet bent verleerd.
Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Daarom wordt er een demonstratiewedstrijd 'Walking Football' tussen de teams van FC Twente en Heracles (G)oldstars georganiseerd. Een unieke mogelijkheid om met eigen ogen te ervaren of 'Walking Football' iets voor u is!

Vrijdag 7 juli om 10.00 uur (inloop vanaf 9.45). Sportpark De Werf te Enter (Sportlaan 2).
Naast deze veelbelovende streekderby, die gefloten wordt door Eric Braamhaar, kunt u deze dag ook meer informatie krijgen over het 'Walking Football'. U kunt zich aanmelden voor gratis proeftrainingen, die onder begeleiding van goede trainers wisselend plaatsvinden bij S.V. Enter en Enter Vooruit.
Ik ben enthousiast en kom zeker kijken! Zie ik u daar ook?

Kitty van der Steege
Beweeg- en leefstijlcoach 55+