Nieuwe pilot sportstimulering door Stichting De Welle

Stichting De Welle

Het is september: de maand dat alle sport- en beweegactiviteiten voor jong en oud weer beginnen, zo na de zomervakantie. Iedereen weet dat bewegen goed voor je is, maar ook uit de laatste onderzoeken blijkt dat de Nederlandse norm voor gezond bewegen nog heel vaak niet gehaald wordt. Daarom organiseert het NOC*NSF jaarlijks de Nationale Sportweek – deze is van 9 tot en met 17 september – ter promotie van sport en beweging.

In de gemeente Wierden houden we ons als buurtsportwerkers van De Welle bezig met sportstimulering. Omdat wij vinden dat enthousiaste sporters de beste ambassadeurs zijn, lanceren we in de Nationale Sportweek een nieuw project: de 'ik-doe-mee-kaart'.

Verenigingen en beweegactiviteiten konden zich bij De Welle aanmelden om een aantal van deze gratis kaarten te ontvangen. Zij delen deze kaarten uit aan enthousiaste sporters. Deze sporters kunnen dankzij deze kaart een vriend, buur of familielid meenemen naar de sport- of beweegactiviteit waar zij wekelijks met veel plezier naar toe gaan. Wanneer de ‘ik-doe-mee-kaart’ wordt ingeleverd, maken zowel de gever als de ontvanger kans op een leuk sportpakket ter waarde van 25 euro!

Ook voor de ongeorganiseerde sporters, dit zijn de mensen die buiten verenigingsverband om sporten en bijvoorbeeld gaan wandelen, fietsen of hardlopen, geldt dat samen sporten gezelliger is dan alleen. Vandaar dat ook zij mee kunnen doen aan deze actie. Neem contact op met Kitty van der Steege wanneer je iemand een keer wilt uitnodigen om met je mee te gaan, dan zorg ik dat de kaart bij je terecht komt!

Kitty van der Steege
k.vdsteege@stichtingdewelle.nl
0546 – 57 16 93