No limits!

Stichting De Welle

Ik ben als jongerenwerker voor Stichting De Welle actief in onder andere de gemeente Wierden en ik ben met name heel positief over de aanpak van deze gemeente als het gaat om het organiseren van preventieve informatiebijeenkomsten voor jeugd en ouders. Ik ben als jongerenwerker meerdere keren aanwezig geweest bij dergelijke bijeenkomsten. En elke keer als ik naar huis reed, was ik weer onder de indruk van de hoge opkomst. De gemeente Wierden heeft goed in de gaten waar de behoefte van haar inwoners ligt en handelt daar ook naar.
Binnenkort, op 3 en 4 oktober, staat er weer zo’n informatiebijeenkomst op de agenda. Ik maak graag van deze gelegenheid gebruik om daar even aandacht aan te schenken. Waar bij eerdere bijeenkomsten namelijk één thema centraal stond, is deze bijeenkomst veel breder opgezet. Allerlei onderwerpen die jongeren aangaan, die zich in hun leefwereld bevinden, worden behandeld. En wat misschien nog wel mooier is, is het feit dat dit evenement in samenwerking met de gemeente Rijssen-Holten is opgezet. Voor de locatie is dan ook voor Lucky in Rijssen gekozen. Hoe vet is dat?
Allerlei partijen die met of voor jongeren werken, zijn betrokken bij de organisatie. Er is een beroemde vlogger, een bekende rapper en er zijn diverse workshops en activiteiten. En ik zeg dat niet als glad reclamepraatje om iedereen daar naar toe te krijgen. Nee, ik zeg dat omdat deze avonden bewijzen dat wanneer men samenwerkt er zoveel meer te winnen valt. En daar mogen we best even trots op zijn. Het laat zien dat we van onze eilanden af komen en de neuzen de zelfde kant op steken. De kracht van verbinding. Ik ben vooral trots dat ik ook mijn steentje bij mag dragen. Als we zo kunnen werken, zijn er 'No Limits' . En laat dat nou net het thema zijn van deze avonden. Tot dan!
(voor meer informatie: https://www.wierden.nl/in-en-over-wierden/nieuwsberichten_42056/item/eve...)

Robert Lentelink
Jongerenwerker.