Ontmoeten

Stichting De Welle

De afgelopen weken hebben we bij De Welle een Power cursus, veerkracht op leeftijd, gegeven. Het waren zes heel inspirerende ochtenden. Verschillende onderwerpen hebben we met elkaar besproken, waarbij het vinden en bewaren of herstellen van je balans centraal stond.

Interessant vond ik de uitwisseling over ontmoeten. Ontmoeten van mensen lijkt zo makkelijk. En passant komen we wellicht veel mensen tegen, waar we een praatje mee maken. Maar we concludeerden ook dat ontmoeten soms best lastig kan zijn. Soms ontmoeten we veel mensen op een dag, maar aan het eind van de dag heb je eigenlijk met niemand echt contact gehad. Of – en dat komt ook veel voor – is het treffen van andere mensen geen vanzelfsprekendheid (meer). Door veranderende omstandigheden kan dit veel minder vanzelfsprekend worden. Iemand wordt minder mobiel en kan zelfstandig het huis niet uit. Of je bent mantelzorger geworden door ziekte van een gezinslid en je bent hierdoor niet meer in staat erop uit te gaan. Of door verlies van een partner is het vanzelfsprekend samen ergens naar toe gaan ineens heel anders geworden. Het zijn allemaal ingrijpende gebeurtenissen waardoor het ontmoeten moeilijker wordt.

Door de omstandigheden kan de drempel erg hoog worden. Dan is het zo fijn als je handvatten krijgt van anderen hoe je dat kunt aanpakken. Of als iemand je letterlijk meeneemt om samen de eerste drempel te nemen.

Een ander punt dat genoemd werd, is het echt contact hebben. Er werd aangegeven dat dit van wezenlijk belang is. Ieder mens heeft de behoefte om gehoord te worden en te delen.
De Power cursus is weer afgelopen. Voor mij was het wederom een bijzondere ervaring. Ik vind het mooi om te ervaren wat we met elkaar delen en dat we van elkaar leren. Ook als cursusleider leer ik telkens weer en heb ik mooie ontmoetingen.

De cursisten waren allemaal dik tevreden over de cursus. Maar gaven ook aan wat meer verdieping en tijd voor de onderwerpen te willen. Hier luisteren we graag naar. Want onze stichting heeft ontmoeten als kernwoord in haar diensten en activiteiten. Samen met de deelnemers zullen we gaan kijken hoe we dit op kunnen pakken. Vind je het leuk om ook mee te denken, dan hoor ik het graag. Ook jongere mensen zijn van harte welkom om te reageren.

De Welle kent veel activiteiten. Geldt het voor jou ook dat de drempel te hoog is en dat je het fijn vindt om hierbij een steuntje in de rug te krijgen, dan kan dat. Mijn collega of ik bekijken graag samen met jou de mogelijkheden. We zien er naar uit om jou te ontmoeten!

Marianne Pekkeriet
0546 – 57 16 93
m.pekkeriet@stichtingdewelle.nl