Ouderenwerk De Welle

Stichting De Welle

Wie de kranten de afgelopen periode heeft gevolgd, heeft het vast opgemerkt. Er zijn veel interessante en leuke activiteiten geweest voor senioren. Denk bijvoorbeeld aan de heerlijke fietstocht, waar we min of meer de lente mee verwelkomden. De fietstocht leidde ons door de mooie omgeving van Rectum-Ypelo en Enterbroek en werd afgesloten in het Akkerhus. Hier hadden de vrijwilligers de koffie al klaar staan. Het thema was geluk en geluk zat deze dag in vele mooie momenten en werd poëtisch afgesloten door enkele mooie gedachten over dit onderwerp.

Een andere activiteit was de fitheidstest. Veel mensen deden hier aan mee en zijn met tips en tops weer naar huis gegaan.
In het najaar start De Welle Wierden met POWER workshops. POWER speelt in op de veranderende situatie van senioren. Kinderen de deur uit, klaar met werken, behoefte aan meer zinvolle contacten, waar kan ik mijn energie in kwijt…

Er zijn geen algemene regels voor het ouder worden, maar vaak leven er wel gemeenschappelijke vragen: Wat wil ik? Wat kan ik? Wat geeft mij energie? Waarvoor wil ik mij inzetten? Hoe wil ik mij ontwikkelen?
POWER is voor mensen die willen investeren in persoonlijke groei. Door veranderende omstandigheden is er behoefte aan bezinning op interesses en mogelijkheden, POWER biedt deze mogelijkheid. POWER is een project voor deelnemers die elkaar willen inspireren en geïnspireerd willen raken. Of je nu 55, 65 of tachtig bent, leeftijd is niet belangrijk.
Bij alle activiteiten werken we vanuit een balansmodel. Soms zijn er zaken die ons uit balans kunnen brengen. Zaken op het gebied van werk, contacten en gezondheid bijvoorbeeld. Het ouderenwerk van De Welle ondersteunt mensen bij het behouden, hervinden of vinden van balans. Positief invulling geven aan het ouder worden, dat is de kern bij al onze activiteiten.

Wilt u meer informatie over het ouderenwerk of over onze activiteiten? Wij vertellen u er graag over! Wilt u meedenken over een interessant en leuk activiteitenprogramma voor de zomer, dan nodigen wij u van harte uit!
U vindt ons in het gemeentehuis of aan de Dokter G.H. Beensweg 21.

Marianne Pekkeriet
m.pekkeriet@stichtingdewelle.nl