WierdenDoet!

Stichting De Welle

Dé website over vrijwilligerswerk, zowel voor organisaties als de individuele vrijwilliger, is www.wierdendoet.nl. Met handige tips en links die verwijzen naar interessante informatie.
Daarnaast is er de vacaturebank waarop organisaties en vrijwilligers elkaar kunnen vinden en iets voor elkaar kunnen betekenen.
Een greep uit de vacatures die op dit moment actueel zijn:
• Voor verschillende tehuizen worden vrijwilligers gevraagd voor een gezellig praatje, activiteitenbegeleiding voor de dagbesteding , koken of gezelligheid in de huiskamer.
• Bij de lokale radio-omroep worden technici gevraagd, radio/tv-makers en redacteuren.
• Verschillende sportvereniging vragen vrijwilligers voor hand- en spandiensten.
• De plaatselijke kringloop is voor de verschillende afdelingen op zoek naar vrijwilligers.
• Hou je van natuur, hierin is altijd iets te doen!
• Administratief onderlegd? Ook hierin kan de vacaturebank iets betekenen.
Spreekt één van deze vacatures je aan, meld je dan aan via de website www.wierdendoet.nl of bel met 0546 – 57 16 93 of mail naar r.mvdbrink@stichtingdewelle.nl.

Op zoek naar talenten en kennis
Wil jij jouw handen uit de mouwen steken of maatschappelijke organisaties en initiatieven mee laten delen in jouw kennis en ervaring? Doe dan mee! Want wat voor jou een kleine moeite is, lost voor een ander al snel iets op. Of je nu een middagje klust, iemand structureel helpt zijn sociale netwerk uit te breiden of vanuit jouw professie een brainstorm begeleidt, jouw hulp is altijd meer dan welkom. Heb je een bepaalde expertise, hobby of interesse? Wil jij persoonlijk je kennis delen? Dat kan door de kennis die jij hebt (talenten, vaardigheden) te delen. Wij helpen je met een manier om dit vorm te geven en faciliteren je vanzelfsprekend ook! Dan kun je jouw kennis en ervaring aanbieden via de Vrijwilligerscentrale.
Geven jullie als vereniging of organisatie trainingen of cursussen aan eigen vrijwilligers of professionals? Durf je kennis te delen, zodat meerdere vrijwilligers hier gebruik van kunnen maken, meld het aan bij de Vrijwilligerscentrale, je biedt een schat aan waarde, terwijl het jouw eigen organisatie niet veel moeite kost.