Ziek en gezond

Stichting De Welle

“Als leidster op een peuterspeelzaal mag je meemaken hoe een peuter zich ontwikkelt in de anderhalf jaar dat hij bij je is. Sterker nog: je mag daarin een steentje bijdragen. Je kijkt waar elke peuter in geïnteresseerd is, waarmee je hem kunt motiveren en biedt hem aan de hand daarvan dingen aan die hem helpen groeien.
Afgelopen maand stond in het thema van 'ziek en gezond'. We praten over naar de dokter gaan, lezen een boekje over een kind dat een klein ongelukje krijgt, leren tanden poetsen, eten smakelijk en gezond en gaan lekker vaak naar buiten. Na de kinderen kennis te laten maken met de echte wereld wordt er een activiteit in de peuterspeelzaal aan gekoppeld; denk hierbij aan het maken van knutselwerkjes. Zo wordt knippen en plakken een zinvolle bezigheid naar aanleiding van echte ervaringen.
De ene peuter is veel te vinden in onze 'dokterspraktijk', druk met poppen in het verband wikkelen. De ander speelt liever met de ambulance of heeft buiten veel plezier. En de creatievelingen onder ons kunnen verven met een tandenborstel, hoe leuk is dat? Zo pikt elk kind kennis van het thema op. Op zijn eigen manier, eigen tempo en daar waar zijn belangstelling ligt. Wij als juffen moeten wel alert blijven voor peuters die ons graag een spuitje geven of volplakken met pleisters. Maar dat hebben we er graag voor over...!"

Hartelijke groet,
Marion, leidster peuterspeelzaal De Boomgaard

De peuterspeelzaal is een belangrijke voorziening voor alle peuters en een waardevolle voorbereiding op school. In de gemeente Wierden kunt u kiezen uit vier peuterspeelzalen van Stichting De Welle:
Dikkie Dik, Robbedoes, De Schatkist en De Boomgaard. De peuters bezoeken de peuterspeelzaal vanaf 2,5 jaar voor twee dagdelen. Kinderen kunnen worden aangemeld vanaf de leeftijd van twee jaar. U kunt uw kind aanmelden bij Stichting De Welle, telefoon 0546 – 571693. Voor verdere informatie verwijzen wij u naar www.stichtingdewelle.nl.