Zomeractiviteiten

Stichting De Welle

“Ik heb het al eerder aangegeven. Ik heb het allerleukste werk dat er is. Natuurlijk lijkt het mij ook leuk om iets in de luchtvaart te doen of om in de creatieve sector aan het werk te zijn (al zal het u verbazen hoe creatief we op verschillende vlakken moeten zijn).
Het jongerenwerk staat bol van coaching, begeleiding, opvoeding, signalering en al dan niet meer. Maar soms hoeft het allemaal niet heel erg diep te gaan. Ik durf daar wel eerlijk voor uit te komen. Al betekent dat niet dat de effecten of de resultaten van ons werk minder zijn. De zomeractiviteiten zijn een mooi voorbeeld van minder diepgaande werkzaamheden. Al zijn de bedoelingen wel nobel en mooi. Jongeren die (om wat voor reden dan ook) zelf niet op vakantie gaan, willen we toch een onwijs vette vakantie bieden. Dat doe je door herinneringen te creëren en dát kunnen wij wel.
Want hoeveel jongeren kunnen nou zeggen dat ze in één zomer naar het EK-voetbal en Walibi zijn geweest en te gekke sportactiviteiten en vette mountainbike clinics hebben gedaan? Dat bieden we vanuit het jongerenwerk allemaal aan, verdeeld over twee weken in deze zomer.

Natuurlijk leggen we contact tijdens deze activiteiten, praten we met jongeren, brengen we ze in beweging en komen ze bij evenementen waar ze anders niet zouden komen. Voor jongeren een bijzaak, voor ons een hoofddoel. Maar feit is dat ik het als jongerenwerker ook allemaal mag doen en meemaken. Met een te gekke doelgroep, die maakt dat geen dag saai en hetzelfde is.

Laat ik van de gelegenheid gebruik maken om iedereen tussen de elf en 21 jaar uit te nodigen om mee te doen met onze zomeractiviteiten. Voor meer informatie kunt contact opnemen met mij. U kunt mij bellen of WhatsAppen via 06 – 46 54 01 13, maar u mag mij ook mailen via r.lentelink@stichtingdewelle.nl.

En ik? Ik ga niet op vakantie dit jaar, ik mag werken deze zomer. En u raadt het al, dat is geen straf. Samen met alle jongeren denken we aan iedereen die in Oostenrijk in de file staat, als wij in de achtbaan naar beneden knallen of als we juichen bij dat werelddoelpunt van de Zweedse superspits tegen Rusland.
Fijne vakantie! Ajetoooo!”

Robert Lentelink
Jongerenwerker De Welle