Bornerbroek vier dagen in de ban van Pinksterfeesten

BORNERBROEK – De Pinksterfeesten in Bornerbroek staan komend weekend weer op stapel. Al sinds jaar en dag is het dorp dan vier dagen in rep en roer.
Ook dit jaar begint het feest al op vrijdag, 18 mei, met de traditionele kermis die dagelijks geopend is, maar ook met het bedrijvenuurtje om 16.30 uur. Dit is speciaal voor bedrijven uit het dorp en haar omgeving. De muzikale omlijsting is dit jaar in handen van Drive-In The Black Cat. De Brookeravond begint die dag om 20.00 uur en dan verschijnen Diep Triest en St. Caecilia uit Bornerbroek ten tonele.

Zaterdag 19 mei is traditioneel de Super Schlager Samstag en er is voor de basisschooljeugd volop vermaak tijdens de Kids Games. Muzikaal is het vooral genieten, vanaf 16.00 uur is de tent geopend en zorgen Wahnsinn!, de Reiner Irrsinn Show, Die Geile Mädeln en Club3 voor muzikaal entertainment.

Zondag kunnen de vroege vogels vanaf 10.00 uur Früshoppen met de Brooker Musikanten uit Bornerbroek en Freunde der Blasmusik uit Legden. Tevens is er tijdens het Frühshoppen een Flohmarkt (rommelmarkt) door Jong Nederland.
De tent wordt speciaal voor deze ochtend in Oostenrijkse sferen ingericht en de koffie met krentenwegge staat voor iedereen klaar. Uiteraard is de entree gratis. Aansluitend is er een beachvolleybaltoernooi, braderie, vogelschieten en een klimrots. Voor de allerkleinsten zijn er ook springkussens, een grote zandbak en een ballonnenman. De zondag wordt muzikaal afgesloten met optredens van Het Feestteam, Stef Ekkel, Grad Damen, Country Time en Henk Dissel.

Op de afsluitende maandag, Tweede Pinksterdag, begint in alle vroegte, om 9.45 uur, met een kerkdienst in de feesttent en tegelijkertijd is er voor de jeugd een traptrekkerrace. Om 12.00 uur begint het stevige werk: het Overijssels Kampioenschap Zitmaaierrace. Verder is er deze dag een oldtimerrondrit en zijn er landbouwmachines en ambachten te bewonderen. In de middag wordt het feest afgesloten met muziek door The Classics Revival Band en HayFever.

18 mei 2018 tot 21 mei 2018
4 dec 2018 tot 1 mrt 2019

YPELO – Na drie periodes met exposities van foto’s is in het Akkerhus te Ypelo momenteel een expositie te bewonderen met schilderijen van Wilma Pluimers uit Enter. “Al vanaf dat ik vijftien jaar...

Lees meer »
5 jan 2019 tot 9 feb 2019

WIERDEN – Galeriehouders Johannes en Jannie Dollen van Tolg’Art in Wierden houden de komende weken een kleurrijke overzichtsexpositie van kunstenaars die het afgelopen jaar in Tolg’Art hebben...

Lees meer »
19 jan 2019 tot 20 jan 2019

Gereformeerde Kerk Wierden
20 januari 09.30 uur Ds. P. W. Dekker
20 januari 19.00 uur Yorick Breemes

Hervormde Kapel Wierden
20 januari 09.30 uur Oecumenische dienst in...

Lees meer »
9 feb 2019

WIERDEN – De hardloopclinic van Atletiekvereniging Twenterand is inmiddels een jaarlijks terugkerend fenomeen op Het Lageveld in Wierden. Op zaterdag 9 februari 2019 gaat de clinic voor de elfde...

Lees meer »