Feestelijk showconcert van jarig gospelkoor Reach Out

WIERDEN – Gospelkoor Reach Out bestaat 25 jaar en dat wordt groots gevierd met een feestelijk concert in de Gereformeerde Kerk aan de Spoorstraat te Wierden. Behalve de huidige leden, betreden ook een groot aantal oud-leden eenmalig de bühne om gezamenlijk een aantal nummers ten gehore te brengen tijdens dit jubileumfeest.

Het thema van het concert is 'What a gift'. “We zijn een gospelkoor en het is toch een soort van geschenk dat we nog steeds ter ere van God mogen zingen”, duidt voorzitter Thea Bulthuis. In 1993 zag het koor het levenslicht. Leden van jongerenkoor Power stroomden door naar Reach Out en Nico Griffioen werd de vaste dirigent van het gezelschap. Sinds die tijd worden met regelmaat concerten gegeven en grotere projecten, zoals The Story, uitgevoerd. “We hebben inmiddels zo'n vijftig nummers in ons repertoire, dat bovendien breed van insteek is.”

Op zaterdag 10 november wordt het vijfde lustrum goed gevierd en de animo vanuit oud-leden is groot. “Er hebben zich al een kleine vijftig oud-leden gemeld om mee te zingen. Leuk toch!”, vertelt Nico. “We hebben met de leden van het huidige koor al een keer een weekend gerepeteerd en met de oud-leden een middag. Er staat vier nummers van 'vroeger' op het programma en daarnaast zijn er twee nummers hertaald naar het Nederlands. Dat is soms toch wel pittig als je het op die manier wilt zingen. Maar nu iedereen de nummers onder de knie heeft, kan ik als dirigent het koor echt als instrument gaan gebruiken. Nu wordt het leuk!”

Bezoekers krijgen behalve een regulier gospelconcert een ware show voorgeschoteld. “We pakken goed uit”, benadrukt Nico. “Op de schermen worden presentaties vertoond én live beelden van het concert zelf. Zo is het voor iedereen goed te volgen. Daarnaast is er een grote lichtshow en hebben we choreografe Tessa Kortenbach aangetrokken zodat het hele plaatje tijdens het concert compleet is; het is niet alleen een genot om naar te luisteren, maar ook het visuele aspect is lekker vlot.”

Het koor wordt ondersteund door een combo dat is samengesteld uit Lex Griffioen (piano), Renie van der Beek (dwarsfluit en saxofoon), Yorrick van der Beek (bas) en Henri Zeeman (drums). Speciaal voor dit concert is toetsenist Jens van der Beek paraat. Omdat het concert versterkt is (Reach Out is een close-mike gezelschap), zorgen Remco Wanschers, Henry Gerrits en Pim Spackler er voor dat het geluid op en top verzorgd is. Nico Griffioen heeft ook dit concert de touwtjes als dirigent in handen.

Het jubileumconcert is op zaterdag 10 november om 20.00 uur. De deuren zijn vanaf 19.30 uur geopend. De entree bedraagt tien euro en dat is inclusief een consumptie. Kinderen tot twaalf jaar mogen voor vijf euro naar binnen. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij boekhandel Reterink in Wierden of via 25jaarreachout@gmail.com.

10 november 2018
4 dec 2018 tot 1 mrt 2019

YPELO – Na drie periodes met exposities van foto’s is in het Akkerhus te Ypelo momenteel een expositie te bewonderen met schilderijen van Wilma Pluimers uit Enter. “Al vanaf dat ik vijftien jaar...

Lees meer »
5 jan 2019 tot 9 feb 2019

WIERDEN – Galeriehouders Johannes en Jannie Dollen van Tolg’Art in Wierden houden de komende weken een kleurrijke overzichtsexpositie van kunstenaars die het afgelopen jaar in Tolg’Art hebben...

Lees meer »
19 jan 2019 tot 20 jan 2019

Gereformeerde Kerk Wierden
20 januari 09.30 uur Ds. P. W. Dekker
20 januari 19.00 uur Yorick Breemes

Hervormde Kapel Wierden
20 januari 09.30 uur Oecumenische dienst in...

Lees meer »
9 feb 2019

WIERDEN – De hardloopclinic van Atletiekvereniging Twenterand is inmiddels een jaarlijks terugkerend fenomeen op Het Lageveld in Wierden. Op zaterdag 9 februari 2019 gaat de clinic voor de elfde...

Lees meer »